HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 15 mei 2011

BELASTING?: BELASTIG!

Wel eens afgevraagd hoe veel belasting je betaalt? Naast het gigantische bedrag wat elke maand van je salaris afgetrokken wordt en alle BTW die je betaalt over alles wat je koopt als consument, zijn er nog wel wat dingen op te noemen.

Kijk eens naar elke verzekering die je hebt, daar zit assurantiebelasting op. Ook verplichte verzekeringen. Eigenlijk een raar iets, want als je ergens voor verzekert, is het de bedoeling dat je als er wat gebeurt, niet voor gaas gaat en vervolgens je belasting niet kunt betalen.

Als je een auto hebt ben je helemaal aan de beurt. Belasting over je autoverzekering, wegenbelasting, belasting en accijnzen over je brandstof, milieu tax over je APK. Als ik dan mensen in de auto zie roken denk ik helemaal; hop! accijns heaven voor de overheid!

Bestel je wel eens wat over het internet van buiten de EU? Die is ook mooi; dan heb je je factuurbedrag waar 2 dingen in zitten waar belasting over betaald is. Accijns over de brandstof in de transportkosten, en assurantiebelasting op de transportverzekering. Over dat hele bedrag betaal je dan invoerrechten, en de som daarvan wordt weer belast met BTW. Je betaalt dus BTW over de invoerrechten op de accijns van de brandstofkosten in je transportprijs.

Weet iemand waar het ooit begonnen is? En waar zit die gestoorde professor in een laboratorium met afgehakte lichaamsdelen op Frankenstein-style, belastingen te smeden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten