HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 2 oktober 2011

HALLOWEEN

Halloween is groot hier. Uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat het veel minder groot is dan het was, en toch kan ik zeggen dat het groot is.

Bedenk eens welke winkels er speciaal bijkomen in je woonplaats met de kerst, zet die allemaal bij elkaar en je hebt 1 Amerikaanse winkel die halloween spullen verkoopt, en dan zijn er in elke plaats wel een paar. Niet gek dat veel Amerikanen overboord gaan, het wordt ze heel makkelijk gemaakt.

Kostuums is maar een deel van alle gekte, er zijn veel "props" verkrijgbaar. Statische zoals rubberen afgehakte lichaamsdelen, maar ook bewegende popen met licht en geluid. Er was er een in het bijzonder die erg "scary" was; een meisje in nachtjapon die al giegelend op een hersenpan kauwt, even stil houdt, de ogen oplicht om vervolgens snel naar voren te buigen om daarna weer lachend op de hersenen te knabbelen. In het licht van een winkel al erg indrukwekkend, in het halfdonker mogelijk angstaanjagend.

In ieder geval kan iedereen er kostelijk om lachen, al duurt dat bij sommigen misschien even. Er is een duidelijke behoefte om het horror element kleur te geven rond deze dagen. Misschien is het er altijd wel, en is deze feestdag een goed excuus om eens tekeer te gaan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten