HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 26 september 2013

GEDULD

Als je het gevoel hebt dat je geduld op is, dan klopt dat. Geduld is ook op, want het bestaat niet meer. Het impliceert namelijk wachten, en dat je iets van iemand anders moet krijgen. Daarmee maak je het eigen geluk afhankelijk van een ander, die op zijn beurt weer geduldig wacht op hetgeen hij denkt te gaan krijgen van iemand anders. Geduld is allang geen schone zaak meer, want het richt zich op een ander en verzuimt de eigen verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid bestaat uit 2 zaken:

1: Wens jezelf wat je graag wilt. Jezelf is daar een sleutelwoord in, want uiteindelijk ga je het van niemand krijgen. Het overkomt je, en de mensen om je heen die daar een rol in spelen zitten op dezelfde karmische golflengte als jij. Ze sluiten zich alleen maar bij je aan omdat jij hebt gewenst dat je wilt doen wat er zich aan het ontvouwen is. Als je wenst wees dan heel duidelijk. Vertel wat je wilt, in welke context, waarom je het wilt doen en hoe je voor je ziet dat het gaat bijdragen aan jouw wereld. Niet alleen zet je daarmee het pad in je leven uit, je maakt jezelf zo veel duidelijk. Hoe kan karma jouw wensen vervullen als je zelf niet weet wat het is?

2: Laat het los. Dit is het moeilijke gedeelte. De mens wordt getraind om te wachten. Als je wacht, laat je het niet los, want je blijft gericht op het resultaat van waar je op wacht. Door te wachten zet je de andere zaken in je leven stil. Je bent immers bezig met wachten. Laat, het, los. Je hebt duidelijk gespecificeerd wat je wilt, en nu geef je de kosmische krachten de ruimte om daar invulling aan te geven. Dan zie je ook duidelijker wanneer er zich iets voordoet waar jij actie op moet ondernemen, iets wat je niet zou doen als je aan het wachten was.

Het klinkt zo simpel en dat is het ook. Je enige beperking is dat heel je leven is ingericht op wachten. Het wordt normaal gevonden, maar dat is het zeker niet. Denk maar eens aan alle keren dat je moest wachten, het geeft je altijd een onzeker gevoel met een onrust die aan je vreet. Dat komt ook omdat hetgeen waar je op wacht niet door jou is gespecificeerd, en weet je niet wat je te wachten staat.

Wacht niet langer, maar wens jezelf en laat los. Geduld is voor hen die afhankelijk blijven, neem je leven in de hand en geef het concept geduld terug aan iedereen die het aan je gegeven heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten