HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 1 september 2013

CONSUDEMENTIE KUN JE ZELF BEHANDELEN

Wat niemand je vertelt is alles wat je moet weten. Het is niet zo maar dat alles wat je tot nu toe hebt geleerd, heeft geresulteerd in het feit dat je alleen maar doelen van een ander hebt behaald. De bubbel moet barsten, alleen dan weet je wat jouw doelen zijn. Jouw doelen hebben vaak niet zo veel te maken met het leven zoals je dat kent. Een lange vakantie in Aziƫ doen is namelijk niet jouw doel. Het is een leuke ervaring die een nieuw licht schijnt op alle zaken waar je dagelijks mee hebt te maken. In het laatste zit jouw doel; uitzoeken wat je dagelijkse routine is en of je daar mee door wilt gaan. Dat is wat er werkelijk achter zit. De cultuurschok zit meer in het terugkomen dan het er heen gaan.

Je kunt dit soort dingen ook uitzoeken gedurende de tijd die je door brengt in je dagelijkse gang van zaken. Dat vereist echter een andere manier van kijken, een manier die vaak moeilijk toe te passen is omdat je de focus hebt op het bejag van iemand anders. Dat is nou juist precies hetgeen wat je het verst weg trekt van de gedachtegang die je nodig hebt om los te komen van die focus die je maar een enkele zaak heeft gegeven; afhankelijkheid.

Je bent echt niet de enige die zich af vraagt of het nou nodig is dat andere mensen bepalen waar 80% van je verdiensten heen gaan. Je bent echt niet alleen als je denkt; "Waar wordt dat geld eigenlijk allemaal aan besteed?" En dat het feit dat alles zo veel duurder is geworden tegen een slechtere kwaliteit met een groeiende bevolking die daar aan mee betaalt, verbaast niet alleen jou. Je voelt je een slaaf van het geld omdat je dat bent. Iedereen is dat ook al heel lang, maar het wordt zo duidelijk nu.

Als je dat kan zien, kun je er los van raken. Daar hoef je echt niet voor in een hutje op de hei te gaan wonen. Je kunt gewoon deel blijven nemen aan het leven, maar op jouw manier. Je kijkt heel helder naar alles wat er zich afspeelt, en probeert er zo min mogelijk aan deel te nemen door het op jouw eigen wijze te doen. 

Is dat een oproep tot anarchie? Misschien, maar dan zonder rellen, plunderen en brandstichting. Je eigen gang gaan is eigenlijk genoeg. Je leven is van jou, laat niemand dat met nietszeggende regels van je af nemen. Consumeren is afhankelijk worden, en daar wordt ook op gerekend. Dat gaat langzamerhand niet meer, omdat we daar te slim voor worden. Laat dat lekker gebeuren, en zie wat je daar voor jezelf uit kunt halen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten