HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 9 januari 2013

EEN BETERE CRISIS BEGINT BIJ JEZELF

De crisis bestaat niet, of je het nou wil of niet. Opvallend is dat als je goed op let, de meeste mensen heel graag willen dat hij bestaat. Het in stand houden er van is ook heel erg makkelijk, en misschien is dat wel de reden dat mensen de crisis graag zien; het is makkelijk. Wat ze vergeten is dat het wellicht net zo makkelijk is om hem te doen verdwijnen, maar dan moeten mensen doen wat ze niet gewend zijn; hun eigen lijn trekken.

De “verzorgingsstaat” is een uitstekend slachtoffer, want het is gestopt voor zichzelf te denken. De crisis is echt virtueel, want als we allemaal wel voor onszelf zouden denken, en er steevast niet naar handelden, dan bestond die hele crisis niet. In ons zelfvervullend vermogen zijn we op zoek naar hetgeen we verwachten te vinden. Verwachten we problemen, dan komen ze ook.

Hoe je het zelf op kunt lossen. Stop met praten met mensen die problemen zien. Stop vooral met luisteren er naar. Hoe minder mensen praten met en luisteren naar mensen die alleen problemen zien, hoe minder de problemen bestaan. Degene die daar een probleem in ziet zal je vertellen dat je de ogen sluit voor de werkelijkheid. Luister daar ook niet naar, want ik vraag je niet om met je ogen dicht als een kip zonder kop rond te gaan rennen, ik vraag je om een negatieve levensvisie om je heen zo veel mogelijk uit de weg te gaan. Als je dat doet, wordt je er al genoeg mee besmet. De krant weg doen, televisie en radio uit is ook een goed idee. Zonder die input bereikt informatie je toch wel, wellicht beter gefilterd, zonder initiele “schande maar eigenlijk weet ik niet hoe het zit” – uitspraken.

Vervolgens kun je ook actief dingen doen. Als je wat 2e hands koopt, bedenk dan eerst eens wat je het waard vind, en geef dat er gewoon voor in plaats van altijd maar die extra 5 euro er nog afpingelen. Daarmee zet je een energie in het leven waarin mensen weer eerlijk met elkaar kunnen gaan handelen. Dan gaat ook opvallen hoe hard je door “eerlijke bedrijven” wordt beet genomen. (nog meer dan je nu kunt bedenken) Daarmee groeit de honger naar eerlijke handel. “Ja maar iemand anders gunt mij die 5 euro niet, dus ik hen ook niet!” Nee! Jij gunt iemand die 5 euro, en dan krijg je hem op een andere manier terug, zo werkt het in het leven!

Zonder communistisch te klinken is er namelijk genoeg voor iedereen zolang er niemand zijn zakken vol staat te scheppen. Regels zorgen alleen voor zakkenscheppers, terwijl ze gemaakt zijn om alles eerlijk te laten verlopen. Die illusie kunnen we lekker loslaten, en als jij dus goed voor de ander zorgt, wordt er ook goed voor jou gezorgd. Voor hen die verkeerde intenties hebben vervalt vanzelf de plaats op deze wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten