HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 3 januari 2013

CIJFERS

Alles gaat om cijfers. Vragen die beginnen “met hoe veel…” domineren onze gesprekken. (voor 70% denk ik, want dat moet je natuurlijk wel in cijfers uitdrukken) Het geeft een duidelijk beeld van een hoop dingen, maar het vergeet het belangrijkste: de persoon. 80% van de mensen is ontevreden. Leuk, maar wat heb ik er aan? Want de reden waarom mensen ontevreden zijn staat er niet bij.

We zitten met een medische wetenschap die alleen maar naar cijfers kijkt. Maar wat is er nou belangrijker bij beter worden, dan jouw eigen persoon, die tussen de cijfers compleet wordt vergeten? Vergeet die cijfers, want het zegt niks over jou. Cijfers proberen een standaard te creëren die niet bestaat, want mensen zijn allemaal verschillend.

Het begint al bij voeding; de schijf van 5 is een oud systeem wat gebaseerd is op cijfers van 60 jaar geleden, en sindsdien proberen ze er met cijfers aan te sleutelen tot het duidelijk niets word. Want iedereen zou een persoonlijk voedingsadvies moeten krijgen, en dat zou jaarlijks herzien moeten worden, omdat je daar op reageert. Maar cijfers wijzen uit dat het niet financieel rendabel is.

De cijfers zijn belangrijker dan jouw gezondheid. Want jouw gezondheid is niet in cijfers uit te drukken. En dan zijn er nog de cijfers waarvan de cijferaars liever niet willen dat je die kent. Wat dacht je van 80% van de chemokuur gebruikers sterft aan de chemokuur. Hoe lang ze leven zonder toedienen van allesvernietigend gif, daar hebben we geen cijfers over, want niemand neemt het risico. En zo liegen de cijfers die de winst van de farmaceutische industrie weer geven er niet om.

Dat is rendabel, want als mensen kanker hebben, kunnen ze kiezen uit chemokuur en dat levert geld op voordat ze sterven. Zo haalt 70% de 65 (67) niet en dat zijn goede cijfers voor de pensioenfondsen. Nieuwe antibiotica maken is niet rendabel; het levert te weinig verkoopcijfers op, mensen blijven te lang gezond zodat ze niet op tijd kanker ontwikkelen en zo worden ze pesioengerechtigd.

De cijfers hoeven er niet meer om te liegen, het wordt gewoon publiekelijk toe gegeven dat medicijnen niet gemaakt worden als blijkt economisch niet rendabel. Wij zijn geen mens meer in de ogen van de medische wetenschap, we zijn niet eens een nummer, maar gewoon een cijfer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten