HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 21 juli 2013

FEEL THE LOVE

Als er een onderwerp is waar artiesten van leven dan is het wel de liefde. Miljarden uren muziek, toneelstukken en films zijn er over geschreven. Miljarden plaatjes en teksten, en het blijft een inspiratibron. Opvallend is dat niet alleen de stukken waarin het goed gaat populair zijn. De stukken waarin de liefde stuk loopt zijn net zo in trek. Iedereen herkent daar ook wat in, daar zit de aantrekking. Maar zijn we als mens er dan zo slecht in dat iedereen wel wat herkent in liefdes ellende?

Zoals met alles heeft het te maken met vallen en opstaan. We kunnen niet meteen lopen, praten en fietsen als we net geboren zijn. Uiteindelijk zijn deze zaken na oefening meer een instinct dan dat we er echt over nadenken. Zo werkt dat met liefde ook. We moeten eerst er achter komen wat vooral niet te doen. Liefde heeft echter een belangrijk verschil met instinctieve vaardigheden; het zal nooit vanzelf gaan. Als je bij het lopen opeens om dondert ga je naar de neuroloog, maar als je na een relatie van 15 jaar ineens problemen hebt zal niemand zeggen dat je een specialist nodig hebt. 

Je hebt dus nooit zekerheid dat het goed blijft gaan. Je kunt niets vast leggen, en nimand kan je prcies uitleggen wat te doen. Applaus voor ons dat we er toch mee door blijven gaan. Laat de liefde een voorbeeld zijn voor het leven; geen garanties, maar als je er voor blijft gaan zal het je altijd mooie dingen brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten