HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 18 juli 2013

HOGER OP LIJDEN

Hoger opgeleidden komen in het nieuws en dat werd tijd, er is namelijk een onuitgesproken stuk discriminatie wat al jaren wordt gedoogd. Er heerst nog steeds een algemene consensus in de wereld, dat hoger opgeleiden een voordeel bieden ten opzichte van laag opgeleiden, in de brede zin van het woord. De laatste tijd vind je signalen in de media, dat dit nog steeds leeft, misschien wel omdat nooit iemand de moeite heeft genomen om het uit te spreken.

 

Het begon met de in mij ogen opvallende reclame voor een datingsite. Deze organisatie heeft de edele taak genomen om hoger opgeleidden met elkaar te verbinden voor romantische doeleinden. Wat een raar en vooral ondoordacht criterium om te stellen. Want juist de hoger opgeleidde zou je moeten weten dat opleidingsniveau niet allesbepalend is voor je denkniveau, werkervaring en levenservaring spelen immers ook mee. In mijn beleving zijn het ook de intelligente mensen die weten dat de kans op succes in romantische betrekkingen juist verhoogd wordt door de verschillen van beide partijen. Een hoger opgeleidde zou dus juist baat hebben bij het starten van een relatie met een lager opgeleidde die dingen heel anders kan bekijken.

Deze reclamecampagne wekt de suggestie dat als er binnen een relatie een verschil is in opleidingsniveau, men niet gelijkwaardig met elkaar zou kunnen communiceren.

 

Het volgende bericht dat gestalte gaf aan het feit van discriminatie op basis van opleidingsniveau was een nieuwsbericht; “Nu krijgen hoger opgeleidden zelfs last van de crisis, worden vaker ontslagen en of hebben moeite met het vinden van een baan  Gebracht op een wijze dat men zou moeteen reageren in de trant van; “Zelfs zij? Nu is het echt mis!”

 

In mijn optiek zijn het juist de hoger opgeleidden die jarenlang vast zitten in eindeloos theoretisch gelul gesponsord door de staat waardoor:


Ze eigenlijk het minst zouden moeten verdienen omdat ze al zat gekost hebben.


Het niet raar is dat ze een datingbureau nodig hebben, omdat ze in hun theoretisering het contact met de werkelijkheid kwijt zijn geraakt.


Zij de eersten zouden moeten zijn die hun baan verliezen in een crisis omdat er geen geld is voor ontwikkeling en juist de basisbehoeften door moeten gaan, waar de lager opgeleidden in werken.

 

Zoals altijd wordt de praktijk weer overschaduwd door een veel te dure theorie waar het geld in vast blijft hangen. Dus Rutte; als je wilt dat je “geld uitgeef theorie” praktijk wordt, zul je de eigen theoretische idioterie goedkoper moeten maken, en dat geld geven aan de mensen waarvan je verlangt dat ze het uitgeven. Het is maar een theorie…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten