HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 7 juli 2013

POSITIEF ZWARTKIJKEN

Het is moeilijk om de positieve kant te zien met alle ellende die om ons heen gebeurt. Mensen gaan bij de vleet uit elkaar, rekeningen kunnen niet meer betaald worden, en de schandalen waarvan we allemaal al vermoedden dat ze bestonden komen een voor een uit. Mensen zouden niets liever willen dan overal uitstappen. Geen bankrekening meer, geen hypotheek, geen baan, geen schuldeisers en geen stress. Vergeet dan even niet dat die zwervers waar je altijd met verheven hoofd voorbij bent gelopen het toch allemaal niet zo slecht hebben bekeken. 

Daarnaast moet je niet vergeten dat ook jij dingen hebt gehaald uit deze zieke wereld. Je hebt geld kunnen verdienen waarmee je keuzes hebt kunnen maken over hoe jij wilt dat je leven er uit ziet. Dat je nu op het punt bent gekomen dat je er misschien weer heel anders over denkt is een heel ander verhaal. Hetgeen je voorheen gedaan hebt is ook geen verloren tijd, het is alleen de dure leerschool die je heeft gebracht naar dit punt. 

Ga niet ineens de straat op met een horde mensen om zij die nog slapen te vertellen wat er allemaal mankeert aan deze wereld, want buiten het feit dat je de mensen niet mee krijgt, is het helemaal niet jouw taak om de gevestigde orde onderuit te halen. Als je namelijk historische modellen er op los laat is er 1 orgaan wat de gevestigde orde onderuit haalt; de gevestigde orde zelf. In de dierenwereld zien we hetzelfde; laat een soort woekeren en uiteindelijk raakt hun eten op, ze verstikken in hun eigen uitwerpselen of roeien zich zelf uit met ziektes veroorzaakt door welvaart. Het is namelijk nooit genoeg, ze gaan altijd door tot ze zichzelf ten onder consumeren.

in feite is de gevestigde orde in de mensenwereld niet anders. Het instinct vertelt ze door te gaan tot het bittere einde. Alles naar je toe trekken om je er van te verzekeren dat je nooit tekort komt. Daarbij mag een ander honger lijden, tekort komen en bij voorkeur sterven. Of je nu wilt of niet, ook jij maakt deel uit van dit genetisch erfgoed. De enige actie die je kunt ondernemen die werkelijk iets bij gaat dragen aan verbetering is deelnemen aan de idioterie. Daarbij hoeft je geweten je niet in de weg te staan, want jij hebt de inzichten om te bepalen waar je het wel weg kunt halen en waar niet. 

Waar zitten jouw kansen om legaal te stelen? Eerlijkheid duurt het langst, maar heeft wel het meest slopende pad. Waarom wordt je als kind aangeleerd om niet te zeggen; "Ja maar hij begon?" Om je voor te bereiden op het stelen van jou, en dat je dan getraind bent om het niet terug te doen. "Hij begon" telt immers niet....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten