HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 23 november 2011

DEMOCRATIE IS DOOD

"De broekriem moet nog strakker" Is de kutsmoes die nu al 15 jaar met bloedverziekende vaart door de strot van de Nederlander wordt geramd, om maar eens even met de open deur in huis te vallen. Wij hebben een maatschappij opgebouwd waarin geld de enige maatstaf is en zo worden alle waarden daar aan gemeten. Al ben ik een groot voorstander van failliet gaan als de hele wereld er aan mee doet, dan kijk je alleen naar het geld. Maar in onze munt-gerichte kijk heeft bankroet gaan effect op alle facetten van het leven.

De zorgverzekering, rekent u even mee? Vroeger onder verdeeld in de "ziekenfondsers" en de "particulieren" De fondesers betaalden HFL 50,- en de particulieren HFL 150,- in een 75 - 25 % verhouding, waarbij de particulieren de kleine groep waren. Toen kwam de euro. Na 6 jaar naaien zei Zalm; "Ja natuurlijk werd het duurder door de euro, maar om dat nou meteen toe te geven...." zo werd er dus niks veranderd aan de bedragen en veranderde HFL in EUR. Dat id een dikke slag voor de overheid. De volksverzekering was de volgende stap, en vol overtuigde klap in je smoel met een roestige pijp. Want het verschil was niet eerlijk. Gevolg; de 25 % particulieren ging 50 euro minder betalen en de 75 % fondsers 50 euro meer. Weer een dikke slag voor de overheid.
En nog steeds stijgende premies en zakkende dekkingen. Het komt nu op het punt dat je deze verzekering niet meer verplicht mag stellen omdat hij gewoon bij voorbaat voor iedereen gewoon erg slecht is. Het is een verplicht wanproduct.

De huizenmarkt. Of ga je liever huren? In een huis dat in 1940 voor een habbekrats is gebouwd, door 30 jaar huur de bouwprijs er al 700 keer uit is, om in de 40 jaar daarna de huurprijs te vertienvoudigen zodat je garantie hebt dat je achterlijk te veel betaalt met een stijgende lijn garantie. Logisch dat meer mensen gingen kopen. Weer wanproducten door banken aan de mens aangesmeerd in de vorm van hypotheken en vage spaarprogramma's. Ja en dan loopt de boel in de soep. Nou, dan verlagen we de overdrachtsbelasting. "Heej meer geld" zeggen de banken en verhogen de rente. Als overheid moet je dan toch bankeigenaren op televisie het gebit uit de bek slaan onder het luid schreeuwen van "Ben je nou godverdomme helemaal gek geworden?!?!?!?" Nee hoor, het slappe Nederland overwint weer.

De euro; er is geen beter georganiseerde criminele actie tegenover de burger uitgevoerd in de geschiedenis van de geldwolverige mens dan de euro. Want zijn wij bruut genaaid met weerhaken zonder condoom. Uiteindelijk was het voor de verbetering van onze positie op de wereldmarkt. Nu komt het er op neer dat we te duur zijn, en allerlei sancties worden opgelegd om onze euro te temperen. Mooie vooruitziende blik van onze leiders (lijders?)

Maar uiteindelijk is er maar 1 groep te verwijten en dat zijn wij; de stemmers. Zoals de democratie zich heeft bewezen niet te werken, zo hebben wij het nooit de kans gegeven. 8 jaar laten we die idioten klootzakken, en als ze dan zelf het gevoel hebben dat ze het en beetje op orde krijgen, zeggen wij; "Rot op, je hebt lang genoeg gekloot, we gaan het helemaal anders doen!" Die mensen die we vervolgens aanstellen hebben weer 9 jaar nodig om de boel om te draaien, en na 8 jaar schoppen wij ze er weer uit omdat ze "niks voor elkaar krijgen" 

De democratie is dood en er lijkt maar 1 oplossing; deel het aantal zetels gelijk onder alle partijen die er zijn en zoek het even 20 jaar uit. Lukt het je dan niet om een aangenaam klimaat te maken voor de gemiddelde Nederlander ga je op de brandstapel, met de rest van onze maatschappij want dan is het een hopeloze zaak.

De praktijk; we kloten nog wel een paar honderd jaar door zo, dus maak je maar geen zorgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten