HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 13 maart 2011

AIRPORT EXTREME EN EXPRESS NETWERK

Ik ben een Apple fan. Ik vind hun producten fantastisch door dat het zo simpel werkt en je nergens verstand van hoeft te hebben. Echter dit weekend heb ik 1 constatering gedaan; het maken van een draadloos netwerk met meerdere Apple producten is slecht beschreven. Zelfs in alle fora staan vele varianten van onwaarheden.

Wat ik wilde doen: Ik had een Aiport Express, wilde een Extreme, en de express als signaalversterker gebruiken. Volgens Apple kan dit draadloos. Vergeet ALLES wat je leest en focus je hier op, want zo simpel is het (zeg ik na een dag klooien, Apple laat hier echt een grooooooooote steek vallen met een product wat al 10 jaar verhandeld wordt)

Stap 1: Plug allebei de apparaten in op een stopcontact zonder netwerk kabels, en gebruik een paperclip om beide apparaten te resetten. 5 seconden in gedrukt houden om ze helemaal leeg te maken. Zo voorkom je dat iets de baas gaat spelen. Zo maakt het ook niet uit wat je bij gekocht hebt, de extreme of express.

Stap 2: Haal de express uit het stopcontact, en koppel de extreme met de wan poort aan je modem. 

Stap 3: Open de airport utility in applications/utilities. Selecteer de extreme en zet een draadloos netwerk op met ALLEEN de extreme. Zorg dat je aanvinkt: toestaan dat dit netwerk wordt uigebreid. (allow this network to be extended)

Stap 4: Koppel alles los, en zet de airport op je computer UIT. (heel belangrijk)

Stap 5: De kabel van modem naar wan kan blijven zitten, een tweede netwerkkabel van een lan poort op de extreme, naar de enige ingang op de express moet nu geplaatst worden.

Stap 6: Open opnieuw de airport utility. Nu zie je voor het eerst allebei de apparaten links in de kolom. Selecteer nu de express, en doe handmatige instelling (manual setup) Bij draadloos (wireless) kun je kiezen voor extend network (netwerk uitbreiden)

Als je nu bijwerkt (update) gaat hij de express instellen als verlengstuk van de extreme. Als op beide apparaten de lampen op groen staan (kan enkele minuten duren), kun je de express op een willekeurig stopcontact in je huis inpluggen zonder bijkomende draden en zal hij fungeren als versterker.

Ik weet zeker dat dit de langste installatie procedure is voor Apple producten EVER! maar je zal het nodig hebben.

1 opmerking:

  1. Dank voor je info; alle stappen uitgevoerd in de door jou aangegeven volgorde. Helaas ontbreekt bij stap 6 deze optie: "Bij draadloos (wireless) kun je kiezen voor extend network (netwerk uitbreiden". Je kunt daar alleen kiezen uit: "Netwerk opzetten, deelnemen aan WDS netwerk of aansluiten op bestaand netwerk". De laatste optie dus maar gekozen, maar helaas werkt de express dan niet als versterker van de extreme (het signaal reikt dus niet verder dan voorheen), maar je kunt hem bijvoorbeeld wel gebruiken voor AirTunes.
    Misschien kan je iets met deze info.

    hartelijke groet,

    André

    BeantwoordenVerwijderen