HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 6 juni 2012

GAMMA GOD

Ik ben geen expert op gebied van religie, maar als ik zo van de zijlijn mee mag kijken is er bij de meesten wel een heilig boek. Nou ben ik er al niet zo kapot van als ze dingen heilig maken, want dan wordt er ook meestal een ondynamische betekenis aan ontleend, maar als het om een boek gaat wordt het wel heel eng. Dan gaan mensen zeggen dingen zeggen als; “Alles wat daar in staat is waar” Terwijl in elke andere discipline van het leven, boeken over het algemeen vrij snel achterhaalde ideeën gaan bevatten.

Ik zie nog steeds mensen hangen aan concepten als “de Messias” en “verlossing van het kwade” Richt je nou eens op “de heilige ik” en “bevestiging van het goede in jezelf” Er is geen heilig figuur die jou gaat verlossen van alle ellende, sterke nog; die ellende bestaat niet zonder je eigen creatie. De “ultieme heilige bankrekening” en “het gevonden geluk” bestaan niet.

In al die helige boeken staat het ook; werk aan jezelf, daar vind je alles. De echte Messias zou terug keren naar aarde, iedereen uit die kerken schoppen, en testament 3.1 in de handen stoppen waar maar 1 zin in staat; “Doe godverdomme nou eens wat met je leven, in plaats van collectief op een oud kutverhaal zitten kwijlen waarvan jullie totaal de bedoeling hebben gemist!”

Het leven is een doe-het-zelf karwei en er is niemand die je gaat helpen als je jezelf niet wilt helpen. Steun, hoop, liefde; allemaal concepten die in eerste instantie uit jou moeten komen, anders ga je ze buiten jezelf nooit vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten