HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 11 juni 2012

JE HOORT ER HOMONIEMAND OVER

We kennen allemaal het homoniem; het woord met meerdere betekenissen. Het bekendste voorbeeld is “bank” waar bij je de woorden zit, wezen en zand zou kunnen toevoegen om te bevestigen welke je bedoelt mocht dat uit de context niet duidelijk worden. Echter wordt het pas leuk als je dieper op de stof in gaat, want je kunt zelfs homonieme zinnen of zinsdelen maken. Maar wat is leuker dan spelen met letterlijk – figuurlijk? Juist, niks natuurlijk, maar je hoort er niemand over.

Dat komt volgens mij vanuit het feminisme, want als je homoniemen gaat zoeken die een verschil in betekenis heb op het vlak van letterlijk en figuurlijk kom je vaak bij vrouwen uit. “Moordwijf” is de bekendste en behoeft dan verder geen uitleg, maar er zijn er ook een aantal waarbij de figuurlijke kant alleen voor de creatieve geest zichtbaar is. “Windstoot” bijvoorbeeld is een aantrekkelijke dame met een overactieve darm. “Verbanddoos” is een door haar voortdurende ongesteldheid ongezellige meid. “Handel” is een schaars gekleed meisje die je in het Chinees vertelt dat ze er wel pap van lust. “Wentelteef” is een vrouwtjeshond die zich voortdurend omdraait, en “spleetoog” een vrouw met ingebrachte camera.

Om het aantal letterlijk-figuurlijk homoniemen in mijn woordenschat (lieve dame die constant ruzie heeft) op te nemen vraag ik jullie input. Om de stemming te zetten begin ik: Abrikoos; man die voortdurend bij bus of tramhalte staat. Stuur je mannen homoniem naar hersenspincels@gmail.com of plaats hem onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten