HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 10 januari 2011

BLIJVEN

Wat is het toch met mensen en blijven? We blijven in uitzichtloze relaties, banen en andere situaties. Zelfs als het niet uitzichtloos is blijven we hangen in geen oplossingen voor hetgeen waar we zo afgestompt van raken. We weten dat we er ongelukkig van worden maar blijven steevast reageren met "Ach het is overal wat" en "Wat moet ik dan?"

Als je nou nog zegt: "Het is nu even moeilijk, maar we komen er wel uit' geef je nog te kennen dat je er wat voor wilt doen, maar als je ooit jezelf 1 of beide van de eerder genoemde quotes hoort uiten, of iets wat er op lijkt, weet je dat je eigenlijk maar 1 keuze hebt; verder gaan. Verder gaan betekent vaak zonder het vertrouwde. Het vertrouwde is veilig, het laat je niet vallen en geeft geen (onaangename) verrassingen. Wat het vooral niet geeft is wat je wil, en een situatie waarin je weer kunt groeien en dat is nou net wat ieder mens nodig heeft.

Eigenlijk is er maar 1 ding wat je in gedachten moet houden als je het wilt veranderen; je zegt geen nee tegen een ander, maar ja tegen jezelf. Hoe afgezaagd dat ook mag klinken, verwijder jezelf vandaag nog uit het genootschap van "ik kan er niks aan doen" ambassadeurs en vertel jezelf dat je het kan. Want als jij het niet gelooft doe ik het zeker niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten