HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 19 januari 2011

VOOROORBEELD

Ik wil graag een nieuw woord aan de Nederlandse taal toevoegen; bevooroorbeelden. Het is bijna een soort syndroom waar we in de media aan zijn gaan lijden. We nemen een voorbeeld van een rottige situatie die heel vaak voorkomt. Maar dat ene voorval wordt dan als voorbeeld gesteld en daarmee bevooroordeeld.

Het jongetje dat wordt vastgebonden omdat hij niet te houden is. Ik weet zeker dat er veel van dat soort gevallen zijn. Ik weet ook zeker dat die mensen een goede reden hebben om dat kind vast te binden, dat doe je niet zo maar. Maar dit verhaal wordt dan aangegrepen en het komt zelfs tot Kamervragen. Terwijl commissies die dit soort zaken beoordelen hun uitspraak al hebben gedaan.

Het jongetje dat uitgezet moet worden, maar ernstig ziek is. Weer zoiets wat vast veel vaker voor komt dan wij ons voor kunnen stellen. Dat moet dan helemaal breed uitgemeten worden in de media. Met als gevolg dat straks dat ene jongetje hier mag blijven.

Het grootste probleem wat ik hier mee heb is dat het voorbeeld gemaakt wordt, niet wordt opgevolgd bij gelijke gevallen. Zo hebben we 1 jongetje “gered” en er gebeurt niks met die informatie. De rest moet maar kijken. Zo wordt zo een geval een vooroorbeeld dat verder geen waarde heeft voor de verdere gang van zaken.

Uiteindelijk gaat het alleen om de kijker die thuis op de bank zit met een espressootje, en gerust gesteld is dat het ene jongetje naar buiten mag, en het andere in Nederland mag blijven. Zie je, we hebben het allemaal nog niet zo slecht hier…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten