HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 2 juli 2012

BELANGARM

Als er 1 signaal is wat aangeeft dat je niet (met je hart) leeft dan is het wel als je overduidelijk bezig bent met (het uitspreken van) je te behartigen belangen. Het onvermoeid omhoog houden van je belangen is deze oneindige touwtrek wedstrijd die “het leven” heet verandert namelijk niks aan de zaak wanneer je dat niet doet; er is altijd iemand die floreert, en daar tegenover staat iemand die de nekslag krijgt.

Als je het namelijk aan karma over laat, gaat alles gestaag en zit er balans in de winsten en verliezen die je kunt nemen. (en denk ook eens een keer niet aan geld vuile ING-er) Dat regelt zich vanzelf, en zo kun je de lessen er uit halen die voor jou belangrijk zijn. Dit is tevens de enige manier waarop respect voor een ander kan ontstaan. Iedereen heeft al vrij snel goede en slechte ervaringen.

Wil je toch je belangen omhoog houden, dan doe je dat met macht en daadkracht. Je spaart echter je karma op, en als het fort dan een keer niet houdt, dan val je hard. Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je voorkeur ligt. Wellicht neem je de val voor lief, maar vraag je dan eens af of je niet verslaafd bent aan het gevoel van floreren? Kun je met minder of zonder genoegen nemen als het even niet anders is? Waar ligt de grens van genoeg hebben? Je hoeft het niet tegen houden, maar als je genoeg hebt zou je ook nog kunnen geven. Het mooie van geven is dat je kunt kiezen voor iets of iemand die iets doet of kan wat jij belangrijk vind. Komt de volgende vraag; “Weet je wat jij belangrijk vind als het buiten je tuinhek valt?”

Als je kijkt naar “arme” mensen, hoe veel kiezen er voor, en wie zijn echt “getroffen”? Gelukkig geldt dat ook voor rijk zijn. Sommige mensen worden ook “getroffen” met financiĆ«le rijkdom, en raken daarmee al hun andere rijkdommen kwijt. Hoe rijk je jezelf vind, ligt ook aan hoe je perspectief wordt gevormd door de dingen die je mee maakt. Kijk eens naar jezelf zonder bezittingen, wat houd je dan nog over? Dat is namelijk het enige perspectief wat je gaat vertellen hoe rijk je jezelf vind…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten