HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 25 juli 2012

LOSVAST

Als er iets tegenstrijdig is, dan is het wel het leven zoals wij het maken. Overal zit een gedachte achter en dat zal vast allemaal kloppen, maar we zouden ook kunnen voelen wat goed is. In plaats daar van geven we onze kinderen het liefst zo veel mogelijk signalen en beperkingen die ze later geheel om moeten draaien om iets van het leven te maken.

Je leert als kind zo veel mogelijk vast te houden. Ja nu gaat het goed, houdt dat vast! Nee nu mag je even niets zeggen, houdt het maar even vast. Plassen? Je bent net geweest?!?! Vervolgens wordt je het leven in geschopt en dat is het ineens heel anders. Soms moet je even pauze hebben van hetgeen waar je op gericht bent. Je moet altijd kunnen zeggen wat je op je hart hebt. Plassen moet je nooit uitstellen, hoe vaak je ook moet dan is het belangrijk.

Dat krijg je dan ineens te horen van de mensen die op dezelfde manier zijn groot gebracht (lees; klein gehouden) en evenveel moeite hebben met het gehoor geven aan hetgeen ze prediken.

Wat is dan los en wat is vast? Dat kun je niet meer bepalen, en zo zul je het doorgeven aan jouw kinderen. Of ben je los genoeg om het patroon te doorbreken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten