HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 5 juli 2012

LEKKER PELANGRIJK

Kent u de LP nog? Uit de tijd dat muziek nog betaalbaar was, en een illegale kopie een cassette opname was. Wat een mooie tijd, want u denkt dat u met de euro bent genaaid? Dan kent u het verhaal van de LP nog niet. Voor de digitale jongeren onder ons; een LP is een schijf van vinyl waar de door middel van een naald mechanisch door de groef in het vinyl te trekken, de opname kon beluisteren. Zo zagen ze er ongeveer uit:



Toen kwam de digitale revolutie en iedereen moest aan de CD, want dat was allemaal veeeeel beter. Een LP, wat een achterlijk systeem en wat een beroerde geluidskwaliteit. Eigenlijk was de LP het meest eerlijke geluid en daarmee het mooist. Je kon er eigenlijk niet aan klooien en zo kon je als consument het idee van de artiest niet verkrachten. Maar de CD was natuurlijk wel duur. Want ook al kun je ze goedkoper maken, je moet wel de burger een poot uitdraaien natuurlijk. 

Nu, in de tijd van rippen, jatten en downen komt de LP weer terug. Maar uiteraard veeeeeeeel duurder dan de CD. Ja, wij wilden dat vinyl weer terug, dus ja dan moet je even bukken. Lekker Pelangrijk denk je? Ach je komt er wel weer achter als platenbazen weer wat verzinnen waardoor je weer 3 jaar niet kunt beschikken over downloadbare muziek, dan kunnen ze weer alles duurder maken, en wou je dat je nog gewoon je LP had, maar dan voor 12 gulden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten