HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

vrijdag 13 januari 2012

GELUK

Wat maakt een mens gelukkig? Geluk? Geluk is maar een onberekenbare factor die zich op onverklaarbare wijze in onze levens boort, of een paar stappen afstand neemt. “Je bent gelukkig als alles goed gaat” antwoordde iemand. Wanneer gaat alles goed dan, waar meet je dat aan? Ik weet dat er maar weinig mensen zijn die een eigen idee hebben over goed, het moet aan een ander gemeten worden. Opvallend is dan dat het altijd beter kan, door het vergelijkingsmateriaal wat gekozen wordt.

Feit is dat als je vergelijkt met beter; dan gaat het altijd slecht. Als je het helder bekijkt hebben wij als Nederlanders zo enorm veel geluk als je het vergelijkt met de juiste meetpunten. Van alle landen die in Europa een klap in de nek hebben gehad van de Euro en de constant veranderende EU hebben wij Nederlanders het langst de beste positie gehad. Natuurlijk was de klap bij ons het grootst omdat het zo lang zo verdomd goed ging. Nog steeds doen wij het verbazend goed, en dat voor het land wat van de zwaardere klappen heeft gehad.

We wonen met zijn allen onder de zeespiegel, en op allerlei plekken op de wereld waar dat zeker niet het geval is, stroomt het land over. Door onze ervaring in Zeeland uit het verleden en alle mooie voorzorgsmaatregelen die we toen hebben kunnen bouwen zijn we nog steeds koploper in het water van het land afhouden. Wij, wonend onder het waterniveau van de zee zitten op onze 42 inch full HD Led televisie te kijken naar hoe de wereld onder stroomt.

Maar als je gewend bent dat elke dag dingen beter gaan, vergelijk je met gister en niet met hoe het ook zou kunnen gaan. Nederlander weest gelukkig, benut uw kansen en leeft!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten