HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 18 januari 2012

SPREEK HET UIT!

Het leven zit vol met interessante uitspraken, klassieke, maar er komen er ook elke dag weer nieuwe bij gelukkig. Zo hoeft de mens zich nooit te vervelen en is er altijd iets om over te filosoferen. Hoe zeer zo een uitspraak van toepassing is ligt helemaal aan je persoonlijke situatie en hoe je hem interpreteert. Hij kan immers heel anders bedoeld zijn dan jij hem voor jezelf hebt ingevuld. Toch zijn er een aantal die heel eenduidig lijken te zijn maar verdomd relatief zijn.

"Je moet doen waar je goed in bent." Een fantastische uitspraak die verrassend vaak waar is, en met de beste bedoelingen is gemaakt. Toch ben ik vaak over de praktische uitkomst in tweestrijd. Ik ken bijvoorbeeld mensen die er heel goed in zijn om andere mensen te besodemieteren. (vrij vertaald is dat in de kont neuken) Zoals de vrije vertaling doet vermoeden zit niet iedereen daar op te wachten en zou je dus de vraag kunnen stellen of het een goed idee is als deze mensen doen waar ze goed in zijn. Aan de andere kant zijn er zat mensen die een karmische behoefte hebben aan besodemieterd worden. Dan denk ik; "Ja iemand moet het doen, dan maar iemand die er goed in is" 

Er zijn mensen die een neusje hebben voor andere mensen die aan hun laatste beetje zelfvertrouwen vasthouden, en zich niet kunnen weerhouden van het bruut in de grond trappen van dat laatste beetje vertrouwen. Desnoods reiken ze je het touw en het krukje aan, als je het echte werk zelf maar doet. Ja is het dan een goed idee dat deze mensen doen waar ze goed in zijn?  Het is rot om te zien, maar de mensen die het touw en krukje niet aannemen worden verdomd sterkere wezens. 

"Boontje komt om zijn loontje!" hetzelfde als; "Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten" Vrij vertaald wil het zeggen; als je domme dingen doet moet je daar te oprijs voor betalen. Maar als je nou te dom bent om te bepalen wat dom is, op welk karmisch niveau zit je dan?  Het is zo lastig om mensen te zien ploeteren met iets wat voor jou kapot gesneden koek is. Moeten deze mensen dan meer betalen voor bonen? Moeten ze op blaren zitten als ze nog nooit vuur hebben gezien?

Ik denk dat er bij elke uitspraak wel voorbehoud gemaakt kan worden. Maar uiteraard ben ik bereid om te leren, dus is de uitdaging van vandaag; kom met een eenduidige uitspraak die niet meerduidig is uit te leggen. Succes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten