HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 15 augustus 2013

VAN RUTTE WORDT JE DOOF

Democratie, vrij vertaald als; “volksheerschappij” betekent simpelweg dat de stem van het volk gehoord moet worden, om politieke keuze op te baseren.  Een leuk idee, wat op papier goed werkt, maar net zoals alle andere systemen in de praktijk niet werkt omdat er mensen mee om moeten gaan, en dan staat corruptie te wachten om de begrippen die het systeem omhoog houdt onderuit te halen. De wereld heeft bewezen dat democratie al jaren dood is. De corruptie is zo ver in het politieke systeem doorgedrongen, dat geen enkel van de begrippen waar het op gebaseerd is nog waarde heeft, laat staan invloed.

Met de Europese Unie en het Europees parlement hebben we geprobeerd de boel nieuw leven in te blazen, maar het heeft alleen maar vrijbrieven gecreëerd voor politici die in hun eigen lang geen corrupte voet meer aan de grond kregen, omdat alle ivoren torens vol zaten. Nu kunnen ze in Brussel en Straatsburg fijn hun dubieuze zaken voortzetten. Net zoals de democratie van de wereld hebben ze ook een mooi frontje waar ze achter kunnen zitten, om af en toe wat nieuw verzonnen idioterie over de schutting te smijten.

Nederland brengt echter iets vernieuwend in de democratie. Iets wat de democratie zo tegen spreekt, dat het anders zou moeten heten. Hoe graag we ook zouden willen, we hebben dit niet alleen aan Rutte te danken. Nee, het is een langlopende zaak waarin Rutte de genadeslag heeft gegeven. Het Nederlandse volk, onze “stem” roept namelijk al jaren dat al die bezuinigingen Nederland de das om gaat doen. Dat je niet alles duurder kunt maken en de kwaliteit er van laat kelderen. Dat niet alles opgelost wordt met financiële vingertikkerij. De reactie vanuit de politiek is ten opzichte van de democratie ronduit revolutionair! Er werd namelijk niet geluisterd. Dat is altijd zo, maar het revolutionaire er van is dat het niet gedaan werd met een mooi frontje er op.

De Nederlandse politiek voert al jaren dingen door die tegen de waarschuwingen van het volk in gaan, maar ze schamen zich er geen moment voor dat wij het gewoon zien gebeuren. Niks mooi verhaal op de voorgrond, we doen gewoon wat we bedacht hadden, als ware met opgestoken middelvinger naar het volk, “in plain sight”. Nu het officieel onderzocht is en blijkt dat de bezuinigingen veel te ver zijn gegaan, ten koste van de burger, en dat we er zo ver in zitten dat we nu een achterstand hebben op andere EU landen, moet er verbazing heersen onder de politici. Immers hebben ze een paar dagen voor deze onderzoeksresultaten nog aangekondigd een paar miljard extra te willen bezuinigen. Dat moet in de ogen van de politiek toen een goed idee hebben geleken.

De vraag komt bij mij op; “Wat heeft het onderzoek gekost om tot een conclusie te komen die wij als volk al jaren roepen?” en “Wie gaat dat betalen?” Ach, we kunnen wel weer een miljardje extra bezuinigen, voor dat geld kunnen we het onderzoek betalen, EN weg poetsen, ideaal toch?

Een cursus luisteren (naar het volk) zou niet misstaan op de nieuwe begroting. Het is me ook meer dan duidelijk geworden dat uitgerekend Rutte hier de genadeslag heeft gegeven. Want van rukken wordt je doof, en vrijgezellen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten