HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 6 april 2011

MOED, ONT- EN/OF BE- ?

Als ergens een probleem wordt geconstateerd gaat men op zoek naar een oplossing. Het grappige daar van is dat het probleem in kwestie vaak een effect is van de “oplossing”  van het voorgaande probleem. Daarom kun je beter niet van oplossing spreken, maar van best passende effectremmer van dit moment. Want wie weet welke factoren er nog meer invloed op hebben, of gaan krijgen? Het is dus geen schone taak. Op grote schaal zien we dat in de politiek. Er wordt beleid gemaakt voor alle problemen die we in onze maatschappij tegen komen. Ik vind het moedig dat mensen die taak op zich nemen, ik vind het alleen jammer dat het altijd resulteert in een moedigingsbeleid:
  
-          BEMOEDIGINGSBELEID: Het verbinden van positieve effecten aan de activiteiten die je uitgevoerd wenst, die direct merkbaar zijn voor de personen die deze activiteiten uitvoeren.

-          ONTMOEDIGINGSBELEID: Het verbinden van negatieve effecten aan de activiteiten die je wenst tegen te gaan, die direct merkbaar zijn voor de personen die deze activiteiten uitvoeren.

Nog vervelender is dat er vrijwel altijd wordt gekozen voor het ontmoedigingsbeleid. Het begint er op te lijken dat men niet van het bestaan van het bemoedigingsbeleid af weet. De praktijk leert namelijk dat er niks te verdienen valt aan bemoedigingsbeleid. Als je geld als enige mogelijke beloning ziet tenminste. Kortom, als men wil dat je ergens mee stops, of dat je wat anders gaat doen maakt men hetgeen waar ze je van af willen houden duurder. Hetgeen waar ze je naar toe willen sturen wordt echter niet goedkoper. Ik denk dan; ze houden geld over. Maar nee; er wordt al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren gesproken over de bekende strakkere broekriem.

Dat bevestigd dat er mensen onterecht de zakken lopen te vullen. De twee moedigingsbeleiden kunnen niet zonder elkaar bestaan, en toch krijgen wij het voor elkaar in Nederland! Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat daar in Nederland niet zo veel moed voor nodig is. Mensen klagen even, en drukken dan weer op de afstandbediening van hun voordelig bij de Media Markt ingekochte, doch door de bank gefinancierde LED TV. Men is in Nederland zo ontmoedigd, dat we niet meer opstaan uit onze stoel bij de aankondiging van de volgende ontmoediging!

Nederland is MOE, en dat is 3 letters te weinig: DIG…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten