HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 1 maart 2012

WAAR HEB JE (BE)LAST(ING) VAN ?!?

Er zijn een aantal dingen waar de ene Nederlander gebruik van maakt en de andere niet. Snelwegen bijvoorbeeld, daar zul je met je fiets niet gauw gaan rijden, dus logisch dat je dan geen wegenbelasting betaalt. Hondenbelasting daarentegen snap ik niks van. Ten eerste is het nog maar de vraag of je meer vervuilt dan een ander. Als je het netjes opruimt maak je minder rotzooi dan een wildplasser. Juist, die krijgt een bekeuring en van mij mag de niet opruimende hondenbezitter die ook krijgen, maar belasting betalen is zo een onzin. Ten tweede krijg je dan altijd een groep die het laat liggen omdat ze er toch voor betalen?

BTW is de grootste oplichtingsactie in de geschiedenis van witte boorden criminaliteit. Omdat geld van eigenaar verwisselt moet er belasting over betaald worden die je terug kunt vragen, maar we hebben eerst wel beschikking over jouw geld, al doe ik daar geen fuck voor. Inkomstenbelasting zou moeten werken alleen de mensen met de hoogste inkomens die het zwaarst belast zouden moeten worden, regelen zelf hoe dat geregeld wordt. En dan weet je dat je genaaid wordt.

Accijnzen zijn voor geen normaal mens te volgen laat staan dat je in de gaten hebt dat je in de gaten wordt gestopt. Kortom, het is een ondoorzichtig systeem geworden waar zo veel mensen aan moeten werken om het enigszins vatbaar te houden. En die mensen slokken inderdaad veel te veel van de ontvangen gelden op zodat er altijd weer meer nodig zijn en iedereen weer zwaarder, idioter en onterecht belast kan worden.

“Belasting, er zit niet voor niets het woord LAST in de naam, dat hebben we er ook allemaal van!” zou de nieuwe slogan moeten zijn. Maar als ik het voor het zeggen had zond ik hem niet uit, want dat kost godverdomme een partij belastinggeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten