HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 5 april 2012

GESNIPT, GESNAPT OF GESNOPEN

Hoe langer ik leef, hoe meer ik voel dat weten slechts vervuiling van de ziel is. Weten is iets voor waar aannemen en vast leggen. Vervolgens komt altijd dat moment dat men op basis van nieuwe informatie conclusies heeft moeten trekken dat het anders is. Die conclusies komen altijd voort uit “onomstotelijk wetenschappelijk bewijs”

Snappen is wat anders. Het impliceert weten tot zo ver je bereik op dat moment ligt, en er is ongeremde dynamiek klaar voor verbetering van het begrijpen. Snappen ligt veel dichter bij voelen en geeft ruimte aan de persoon die zich er mee bezig houdt. Op dat moment verliest bewijzen al zijn waarde en snap je ook dat andere mensen op een heel ander niveau kunnen zitten dan jij.

Zodra jij voelt met je hart en op basis daar van uitspraken doet om jezelf en/of anderen te helpen, zullen mensen die er aan toe zijn naar je luisteren, en je misschien zelf nog wat mee geven. Zij die zeggen; “Bewijs dat maar eens” zijn niet door jou te helpen. Zij gaan er immers van uit dat elk mens in staat zou moeten zijn om geijkte begrippen te bevatten, en daarmee geven ze het enige bewijs mogelijk; ze snappen het nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten