HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 6 januari 2011

ARM

Kent u de uitdrukking; “arm schaap”? Van alle woorden die ik nu op zou kunnen schrijven uit het blote, licht kalende hoofd, is “arm” inderdaad het beste van toepassing op het schaap. “Kansarm” wel te verstaan. Zelden heb ik een dommer dier mee gemaakt. Die wollige witte dot heeft ook een verassend treffende gelijkenis met een specifieke politicus die geheel ontoevallig ook alleen maar blaat.

Wat een arm beest. Gelukkig heeft hij geen armen. Stelt u zich eens voor dat hij eigenarmig het hek van zijn omsloten schijtwei open zou kunnen doen, de klink van uw keukendeur zou kunnen bedienen en de systematiek van uw kruidenrek in de war zou kunnen schoppen. Zou hij nou nog de vloer dweilen met een stuk zelf geschoren wol, maar nee, 4 linker armen hè!
In plaats daar van zal hij bij het zien van vreemde dingen, of het horen van vreemde geluiden direct de peristaltiek van zijn darmen een enorme spanningsboost geven waardoor de diarree overal tussen de naden van uw dubbel gerookte eikenhouten vloerdelen loopt, opdat deze onverwachte en vooral ongewenste ontmoeting met dit schaap in uw landelijk ingerichte keuken nog lang re ruiken is.

Nee handig zijn ze niet die arme schapen, en ze zijn ook niet bepaald autarkisch. Als ze niet geschoren worden gaan ze dood, als ze in het water vallen gaan ze dood, als ze niet geholpen worden bij het baren gaan ze dood. Het geheel van de bewuste stemmers in Nederland zou graag willen dat het nu ook over de eerder genoemde politicus ging, maar nee, het gaat over het kansarme schaap. Het schaap; als het lammetje in de baarmoeder sterft, moet je met een zaag naar binnen om het in stukken te delen alvorens naar buiten te rukken, het anders lukt het niet.

Lammetjes zijn wel leuk, die doen tenminste nog wat. Springen, rennen, ongecontroleerde bewegingen maken met ledematen zodat Lord of the Dance ook voor volgend seizoen zijn choreografie kan schrijven. Grappig blaten, de uiers van moeder genadeloze kopstoten geven om de melk los te maken. Misschien is dat een goed moment om ze een boek te geven, of een computer met een ADSL verbinding die alleen kan surfen naar educatieve sites. Want als je er niks in stopt, komt er later maar 1 ding uit; stront. O, en lammetjes natuurlijk, die weer opgroeien tot schijtende Limburgse kapsels.

Ik weet dat er ook melk uit komt waar de Italianen dan weer mooie harde kazen van maken, en dat er ook nog pis uit komt, en hersenloze geluiden, maar vertel me alsjeblieft niet dat ik die beesten niet moet onderschatten! Daarvoor heb ik er net even teveel uit het niets om zien donderen of andere domme acties uit zien voeren tot op het punt dat zelfs George Bush plaatsvervangende schaamte zou krijgen.

Je bent wat je eet, zeggen ze wel eens. Als dat zo is dan heeft al die shoarma die we met zijn allen zijn gaan eten geen goed effect op ons, en staan we over 200 jaar allemaal met een half onder gescheten kabeltrui aan op ons knieën de onderkant van een draadstalen hek af te likken, omdat dat klavertje 2 wat 5 cm van de andere kant van het hek staat vast lekkerder smaakt dan die paardenbloem aan deze kant.

Devolutie heet dat, en we zijn hard onderweg. Als we dan eenmaal zo ver zijn dat ook onze armen het niet meer gaan doen, omdat we al te veel schaap zijn, wordt alles veel goedkoper. Want als je haar te lang is, pleuren we je gewoon in de sloot en ga je dood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten