HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 20 januari 2011

BERMFOTOGRAAF

Sommige diersoorten verdwijnen. Die overleven het dan niet, omdat ze niet mee veranderen met de situatie waar ze zich in bevinden. Sommige soorten passen zich prima aan en floreren in hun natuurlijke omgeving.

De bermfotograaf is zo een beest. De meest bekende is blauw met gouden accenten, maar je vind ze in allerlei maten en kleuren. Met de nog steeds toenemende verkeersdruk is het dier erg blij, je ziet ze dan ook steeds vaker, met name op plekken waar ze helemaal niet thuis horen. Ze worden ingezet door de KLPD voor snelheid bestrijding.

Australiƫ heeft ervaring met dit soort acties. Daar hebben ze slangen ingezet om de muizen populatie terug te dringen. Vervolgens kregen ze een slangenplaag, waardoor ze wat nieuws moesten verzinnen om het overschot aan slangen te doden.

In Nederland zie je een groeiende behoefte onder de bewoners om de bermfotograaf uit te roeien. Een fantastisch initiatief wat helaas niet op subsidies kan rekenen. Echter, met een terug gedrongen aantal bermfotografen kunnen de burgers dit initiatief wellicht zelf financieren.

Bijkomend positief effect is dat als de bermfotograaf geheel is vernietigd, de KLPD genoeg budget heeft om een ander, zeer nuttig beestje in te zetten; de agent. Deze kan namelijk, op de weg (niet in de berm) de zware overtreders aanhouden en diep in de buidel laten tasten.

Ik weet zeker dat er geen burgerinitiatief komt om de agent zoals wij hem graag zien, uit de weg te helpen. Een gezonde imago boost!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten