HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 13 januari 2011

SNEL, SNELLER, DOOD!

Volgens de Maya stopt de wereld in 2012. Lang hebben fantasieloze mensen zich daar over gebogen en kwamen niet verder dan een “big bang” theorie waarbij de hele pestbende ophoudt met bestaan. Dat laten ze nu over aan sjek rokende uitkeringstrekkers die zich entertainen door herhalingen te kijken van de postcodeloterij, en sinds die albino met een spraakgebrek ook “geïnteresseerd” zijn in politiek.

De geleerden zijn het er over eens; ze bedoelden wat anders namelijk het verdwijnen van de wereld zoals wij die kennen. Ik ben het daar helemaal mee eens, en ook voor. Als er niks gebeurt ga ik eigenhandig de wereld zoals wij die kennen proberen te veranderen. We zijn namelijk allemaal zo debiel als een flippo in een potje jam geworden.

We gaan er dan ook achter komen dat wetenschap, net als religie, niet alle antwoorden geeft. Maar misschien dat we samen ergens komen? We gaan er ook achter komen dat we met zijn alleen veel te veel doen, en ook maar blijven razen. We gaan er achter komen dat sneller niet meteen beter betekent. We blijven maar haasten en blazen en jagen en slaan.

Als we dat blijven doen gaan we dood. Want de signalen zijn er om het rustiger aan te doen; crisis, relaties die bij de vleet stuk lopen, ziektes en rampen. Het wil ons wat zeggen: het gaat niet zo! Luister er dan ook naar! Als je maar lang genoeg niet luistert, weet het leven dat je het niet gaat leren, en moet je weg. Je wordt niet de klas uit gestuurd, maar je gaat dood.

Krijgen die fantasielozen misschien toch nog gelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten