HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zaterdag 5 februari 2011

ADHD (Allemachtig Doet Hij Druk!)

Waarom doet hij druk dan? Ik heb wel eens het idee dat die vraag niet gesteld wordt. Dat er in eerste instantie pillen in gaan, en dan kijken we wel weer verder waar het aan zou kunnen liggen. Ik denk dat dit DE manier is om het antwoord NIET te krijgen.

De laatste jaren worden we bestookt met ADHD verhalen. Steeds meer kinderen zouden er last van hebben. Het is ook makkelijk om die sticker er op te plakken want dan ligt het in ieder geval niet aan jezelf. Als je dat tegen ouders van “ADHD-kinderen” zegt worden ze boos, en dan weet je dat je goed zit.

De meeste ADHD kinderen hebben geen aandoening, maar vertonen gedrag. Gedrag waar ze vroeger rake klappen voor uit deelden, of je in een gekkenhuis stopten. Vandaar dat je nu “meer” ADHD gevallen ziet. Met dat gedrag proberen ze iets uit te lokken, en dat is meestal op de ouders gericht. ADHD ouders; het kind probeert je wat te vertellen, een label om zijn nek hangen en er speed in gooien lijkt me hier geen oplossing.

Luister naar het verhaal van dat kind, lees door de regels heen en wees je vooral heel bewust van het feit dat JIJ een grote rol speelt in het veroorzaken van zijn gedrag. Bedenk ook goed dat kinderen in een heel andere, minder maatschappelijk afgestompte energie zitten dan volwassenen, beter bij hun emoties kunnen en waarschijnlijk niet anders kunnen dan het op deze manier uiten.

Want als een kind weg duikt als je de hand omhoog doet, moet hij dan ook rustgevende middelen krijgen, of wordt hij misschien geslagen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten