HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zaterdag 12 februari 2011

SELECTIELOOS

Wel eens een giraffe met down syndroom gezien? Ik durf te wedden van niet, want als ze er al zouden zijn, krijgen ze geen voer van mama en dienen ze als maaltijd voor andere dieren. Dat noemen we natuurlijke selectie. Een concept waar wij als mens voor hebben gekozen om helemaal uit te schakelen. Wij zijn ook de enige diersoort die daar voor kunnen kiezen. Het is ook niet erg dat we daar voor hebben gekozen, we moeten ons alleen goed realiseren dat het problemen met zich mee brengt.

Op de weg bijvoorbeeld, kom je “chauffeurs” tegen die gedrag vertonen wat een duidelijk gevolg van doorfokken is. Zo een, die als hij een wolf was, pas als laatste van de roedel mag eten en dan in de winter waarschijnlijk dood gaat. Wij komen ze dan op de weg tegen, en zien zo iemand graag tegen een paal aan klappen, zodat je even kan kijken of hij dood is en zo niet, de laatste draai aan zijn nek kan geven.

Maar dat mag dan niet volgens onze wetgeving, en zo schakel je natuurlijke selectie uit. Inbrekers, vertaald naar de dierenwereld zijn andere dieren die zich bevinden op jouw duidelijk gemarkeerde territorium. Als goed dier bijt je dan zijn kop eraf en als het ergens naar smaakt eet je hem op. Volgens onze wet maak je dan 2 fouten; doodslag en kannibalisme. Jammer, want de natuur had het al lang opgelost. Wij maken er een probleem bij; cellen tekort.

Ik ben er niet voor om terug te gaan naar natuurlijke selectie in de mensenwereld om het simpele feit dat er veel te mensen zijn en het een troep zou worden. Het zieke is dat dit nou juist een gevolg is van afwezigheid van natuurlijke selectie.

En zo creƫren we met regels onze eigen problemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten