HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 3 februari 2011

VEELAL HELAAL

Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Het eeuwige gevecht over de verschillen tussen mannen en vrouwen wordt zelfs in verband gebracht met planeten. Vergeet alleen 1 ding niet; ze leven allebei op aarde.

Dat betekent dat ze meer overeenkomsten hebben dan je in eerste instantie zou verwachten. Dat verwachtingspatroon is er omdat iedereen zich altijd zo blind staart op de verschillen. Dat is niet zo gek, gezien het feit dat we maatschappelijk gezien nog maar nauwelijks uit de traditionele rolverdeling zijn gekomen, die de verschillen in stand houdt.

Een groeiende tendens is dat woorden als “vrouwendingen” en “mannendingen” niet meer zo veel waarde hebben. Vrouwen mogen met haakse slijpers een stalen buis afschuinen, en mannen mogen risotto maken. Vrouwen mogen iemand de tering schelden omdat ze het niet goed doen, en mannen mogen over hun gevoelens praten.

“Maar dat is toch niks nieuws meer?” oppert de moderne mens die overal van uit gaat en niet goed om zich heen kijkt. Want als je goed kijkt zie je nog maar al te vaak die klassieke man-vrouw verhouding.

Zouden er andere planeten zijn met intelligent leven? Zou zich daar dezelfde verschillen heersen tussen mannetjes en vrouwtjes? Hebben zij een boek; Dippo’s komen van de maan, dippa’s komen van aarde? Hoe ver zijn zij met hun emancipatie?

In ieder geval; zouden ze op ons neerkijken met hun geavanceerde telescoop, kommen ze snel tot de conclusie dat wij denken heel ver te zijn. In werkelijkheid is het allemaal nog te nieuw om te kunnen zeggen; “Dat is niet meer zo” Natuurlijk is er veel veranderd, maar niet iedereen zit op dat niveau. Dan zou je nog 1 ding af kunnen vragen;

“Hoe ver zijn de mensen die nu al geĆ«mancipeerd zijn op het moment dat de rest bij is?”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten