HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 14 februari 2011

BUIGING

Op aarde schijnt een vaste hoeveelheid water te zijn. Als het ergens heel nat wordt, moet ergens anders dus droger zijn geworden. Ik ben er van overtuigd dat een dergelijke balans in veel dingen zit. Uitschakelen kan dus niet, je verplaatst altijd. Maar waarom zou je uitgangspunt altijd bestaan uit het wegnemen van ongewenste effecten?

Als je er van uit gaat dat alles energie is, zul je bij het “verwijderen” van ongewenste dingen de energie de andere kant op sturen. Het probleem verdwijnt niet, het verplaatst. Daarmee is meteen de kans heel groot dat het terug komt. Iemand die in het gebied zit waar je het onbewust naar toe hebt geschoven kan het ook weer terug sturen.

Een veel constructievere manier van benaderen is het ombuigen van deze energie naar iets positiefs. Daar moet je 3 dingen voor doen:

1-    Accepteren dat het negatieve effect bestaat.
2-    Het uitgangspunt innemen dat jouw oplossing om het positief te draaien waarschijnlijk niet perfect is.
3-    Bedenken hoe je het gaat aanpakken.

De volgorde is heel belangrijk, als je bij punt 1 vast loopt ga je er nooit uit komen. Kom je punt 2 voorbij dan zou je wel eens terecht kunnen komen in een geweldige wereld van ideeën, en kun je jezelf prijzen omdat je zo “buiten de doos” denkt.

Kijkt in uw omgeving, buigt om, en doe een buiging!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten