HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

vrijdag 4 februari 2011

TECHNIET

Ik houd van techniek. Computers, systemen, verelektronisering van de samenleving, heerlijk! Wat nog leuker is; als het allemaal stopt met werken. Telefooncentrales die er mee kappen, servers die vol lopen met spam zodat het e-mail verkeer vast loopt en implementering van nieuwe software met nog een klein bugje waardoor een compleet informatie systeem vast loopt.

Honderden bedrijven die ineens elkaar moeten gaan bellen en faxen. Fantastisch ouderwets. Dan wil ik ook zo’n telefoon met een draaischijf. Dan wil ik de ketel op het gas zetten om thee te maken. Of nog beter, de fluitketel op de potkachel. Een paar stappen naast de potkachel staat dan een eikenhouten buikkastje met 2 laden met druppelvormige messing handgrepen.

Op dat kastje staat een buizenradio in dezelfde kleur. Je draait dan de knop om, en 2 minuten na de harde klik beginnen de lampen hard genoeg te gloeien om geluid te gaan geven. Nog een harde klik als je op een van die kunststof knoppen drukt. We zitten met zijn allen op krukjes om de potkachel met een sloot thee naar de geweldige klanken van de radio te luisteren, die uit de 2 watt speaker klinken.

Daar komt vader in zijn 2CV die hij parkeert op het grindpad. Hij loopt over het grindpad met zijn klompen, gekleed in een overal. Hij geeft moeder een kus en schuift zijn kruk aan. Terwijl hij zijn oude kampen tuitknak aansteekt met een zwaluw lucifer zegt hij; “De e-mail doet het weer…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten