HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 27 februari 2012

EMOTIE COMPUTER

Het is me wel weer duidelijk geworden dat het een hetzelfde aansteekt. Zoiets als geeuwen, als er een mee begint volgt de rest vanzelf. Nog mooier is dat als je er zelf mee begint, kun je vaak heel lang niet meer ophouden. Het blijft wel een raar concept; je keel en mond op zetten om met allerlei spierbewegingen in je gezicht auditief je maag te ontluchten in een poging om tot jezelf te komen.

Lachen is ook een fantastische manier om meer te lachen. De lange termijn effecten zijn zelfs dat je weer leuke dingen gaat zien omdat je die in verband kunt brengen met lachen, wat je al een tijdje doet. Ofwel; lach meer en het leven wordt leuker, niet omdat het ineens leuker is, maar je in staat bent de leuke dingen om je heen te herkennen.

Huilen is ook een belangrijke activiteit, en nodig omdat het een uitstekende manier is om je verdriet te uiten. Maar huilen is ook een val waar je in kunt lopen die met eenzelfde mechanisme als bij lachen je leven op lange termijn onplezierig kan houden. Je leven laat zich programmeren door jouw eigen keuzes, maar welk programma wil je draaien? Soms moet je een bepaald programma draaien omdat het nodig is, maar wanneer kies je appeltje Q (Alt F4)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten