HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

dinsdag 7 februari 2012

WHEN YOU DO SOMETHING WRONG, DO IT RIGHT!!!

In Nederland proberen we gezond te blijven door genoeg te bewegen en goed te eten. Bewegen is zeker nu geen probleem want als je niet beweegt bevries je. Maar goed eten, daar heb ik toch zo mijn twijfels over. Vooral omdat ik denk dat we het te goed willen doen. Alles is aan regels gebonden en ik ben op vele vlakken en ook hier weer, overtuigd van het feit dat veel regels de boel eerder verzieken dan dat ze wat goeds uithalen.

Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat snoep lekker was. Zo lekker dat je binnen de kortste keren misselijk was, en dan was er natuurlijk eigenlijk sprake van een overdosis. Nu moeten er allerlei natuurlijke extracten in zitten en suikervervangers en E-nummers waar je meer trek van krijgt. Nu is het niet alleen minder lekker, je wordt er minder snel misselijk van en je blijft er van eten. Lekker bezig, suikers willen terug dringen, en alles toe laten wat het minder aangenaam en gezond maakt.

Ga eens in Amerika een burger eten. Stevig vlees, alles wat er op zit is romiger en smaakvoller dan ooit, zelfs bij McDonalds. In Nederland proberen we McDonalds gezond te maken. Gevolg; de smaak wordt heel plat en om 19:00 schrok je een menu op en om 21:00 heb je weer honger. Maar daar ga je niet voor naar een fastfood tent. Je wil je pens vol hebben van vette meuk zodat je 3 uur oncomfortabel zit en daarna 3 dagen niet aan eten wil denken. Als je iets fouts doet, doe het dan goed!

Ga eens verse salade halen, in plaats van de Johma lang houdbaar. Die verse stikt van de E-nummers en dat is vers! Ja maar niet alle E-nummers zijn slecht” Toch, met 9 stuks maak je een goede kans dat er een beroerde tussen zit, en het alternatief is 2 stuks. Roomkaasjes die met stikstof worden opgespoten, light producten die vol zitten met stoffen die in de bestrijdingswereld worden gebruikt om insecten hun hersens weg te doen smelten en zuivel met genoeg groeihormonen om een kalf in je maag te laten groeien. Regels die het voor ons gezonder moeten maken en dat zeker niet doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten