HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 22 februari 2012

OVERAL WAAR "TE" VOOR STAAT GA JE DOOD VAN

Gekscherend wordt er soms gezegd; "Overal waar te voor staat is niet goed voor je, behalve tevreden!" Doe maar een stapje verder en zeg dat "te" de reden is dat we dood gaan. Ik weet niet wie er nog in de statistieken gelooft die zegt dat we steeds ouder worden, maar dat is inmiddels achterhaald. Als je goed door de regels heen leest zijn er dagelijkse berichten die zeggen dat langer levende mensen een probleem zijn. En als je echt wakker bent lees je het dagelijks letterlijk. Dat we langer leven wordt gezien als een probleem omdat het geld kost. En als dingen geld kosten moeten ze weg. 

Een mensenleven is ook hier dus weinig waard, alleen het afslachten er van doen ze op een andere manier. Ik lees in een Facebook bericht; " Laten we niet vergeten dat 300 mensen per uur sterven aan ondervoeding" Ik denk dan; "Laten we vooral niet vergeten dat ruim 50% van de gehele mensheid door "goed" te eten ziek worden en sterven voordat ze geld gaan kosten omdat andere mensen dat een goed idee vinden" 

Ja denk er maar eens goed over na. Er is een Pools bier dat met trots op zijn blik vermeld dat het het met alleen water, hop en mout gemaakt wordt. In Nederland hebben we de discussie of aspartaam in voedingsmiddelen zou moeten zitten. Aspartaam, de stront van de levensbedreigende E-coli bacterie, die door Faber, de voorloper van Bayer in de tweede wereldoorlog is ontwikkeld omdat het een neurotoxine is. Aspartaam, de stof die in de jaren 70 in mierenlokdoosjes zat omdat het lekker zoet was, maar ook de hersenen van mieren liquificeerde. Wij praten er over of het een goed idee is om het te consumeren, hoe ver zijn wij van het pad af?

Het grootste gevaar waar "te" voor staat is "tegenwoordig". Tegenwoordig denken wij niet meer na omdat er voor ons gedacht wordt. De dynamiek van het leven wordt door tegenwoordig om zeep geholpen, en we laten het toe. Dit is niet om jullie iets aan te praten of om een negatieve sfeer te zetten. Maar als je het goede wilt zien, moet je het kwade kunnen herkennen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten