HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 26 februari 2012

SCHRIKKELJAAR WISKUNDE MET EEN VLEUGJE PLASTISCHE CHIRURGIE

Komende week hebben we een 29 februari, wat betekent dat er sprake is van een schrikkeljaar. Eigenlijk is dat een korte manier om te zeggen dat onze perceptie van een jaar van 365 dagen eigenlijk 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden afwijkt van een tropisch jaar. Een tropisch jaar is de reis die de aarde aflegt van lentepunt tot lentepunt. Wat ook onzin is want waarom is het niet van winterpunt naar winterpunt? Het moet vastgelegd zijn door iemand die van krokussen houdt.

Maar als je dat allemaal gaat uitleggen wordt het liedje van Bassie en Adriaan zo lang, en die is al irritant lang. Het geeft mooi weer dat onze menselijke neiging om de natuur in cijfertjes weer te geven nooit werkt. Het idee van de elke 4 jaar een schrikkeljaar schijnt ook al niet te werken, want het gaat niet altijd op. Dat idee komt van de Gregoriaanse kalender. Volgens mij kunnen we beter luisteren naar het gezang, dat is vast in een vier kwarts maat en dus ook deelbaar door 4. 

Elk 128ste jaar is dan geen schrikkeljaar en dat heeft weer te maken met de Iraanse kalender. Ik snap niet waarom bij uitstek Amerika die gasten aan het boycotten is. In de States is het belangrijk om jong te blijven, en dan hebben we een jaar uitgevonden wat in werkelijkheid bijna 6 uur langer duurt, dus dan wordt je elke 4 jaar een dag minder oud. Dan komen de Gregorianen roet in het eten gooien met hun magische 4, en dan ga je de Iraniers straffen die zeggen; "Nee hoor, elke 128 jaar gaat dat niet op"

En als je dan kijkt naar die strak getrokken Amerikaanse botox snollen die daar mee bezig zijn, moet je concluderen dat ze in werkelijkheid vast 256 jaar oud zijn, dus kunnen ze een paar uur winnen op hun zielige leven als ze Iran met rust laten. Maar het zal vast met kernwapens te maken hebben. Misschien kunnen ze de boel zo bombarderen dat de aarde 5 uren, 48 minuten en 45,1814 seconden sneller van herfstpunt naar herfstpunt gaat, dan zijn we van het hele gezeik af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten