HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zaterdag 12 mei 2012

DANK

Maar al te vaak blijven mensen hangen in gebeurtenissen die veel indruk maken. Negatieve ervaringen maken ook altijd veel indruk, en zo is het makkelijk om daar in te blijven hangen. Onder je medemens is er ook altijd wel medeleven te vinden van mensen die hetzelfde hebben mee gemaakt, zich kunnen verplaatsen in je situatie, of het gewoon heel erg voor je vinden.

Simpele feit blijft dat je er echt helemaal niks aan hebt, omdat het je niet helpt bij het bereiken van het belangrijkste; dankbaar zijn voor wat er is gebeurd. Velen schrikken daar van als ik dat zeg, maar als je niet dankbaar kunt zijn voor hetgeen in je leven voltrekt, kun je niet verder. Uiteraard zijn niet alle gebeurtenissen zo makkelijk overheen te stappen, maar als je het nooit doet, kom je er nooit uit.

Zo moeilijk als dat lijkt op het moment dat je er in zit, zo natuurlijk komt het binnen als je eenmaal die beslissing hebt gemaakt. Zo gaat het met bijna alles in het leven; achteraf is makkelijk toeven. Sla jezelf er nooit mee om de oren, accepteer dat het de tijd neemt die het nodig heeft gehad.

Dankbaarheid voor alles in je leven, ook de ogenschijnlijk negatieve zaken, brengt je altijd vooruit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten