HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 14 mei 2012

L(ekker) P(leuris) G(emak)

Wie denkt dat er onduidelijkheid is over wat er nou echt op 9/11 bij de twin towers is gebeurd, moet maar eens een auto kopen met een G3 gastank, en geschikte vulnippels zien te vinden voor het buitenland. Voor de mensen die geen idee hebben waar ik het over heb; sommige auto's rijden op benzine, anderen op diesel, en hier en daar rijdt er 1 op LPG (Liquified Petrol Gas) Als je langs zo een bordje rijdt waar dat op staat, betekent het dat je bij dat tankstation LPG kunt krijgen. 

Je tankt niet door een slang in het gat te hangen en hem vol te gieten, nee LPG is gasvormig en kan alleen in een andere container gestopt worden als er een luchtdichte overbrenging is, en het gas zo koud is gemaakt dat het enigszins vloeibaar wordt. Koud maken doen ze bij de pomp, de luchtdichte overbrenging doe je met een nippel. 

We zijn tegenwoordig 1 Europa met 1 munteenheid, maar in LPG land merk je daar GEEN FUCK van. Sterker nog; het lijkt er op dat elk land weer zijn eigen idee heeft over hoe je LPG zou moeten tanken. Dit resulteert in een idioot aantal mogelijke aansluitingen en heel veel (onduidelijke) informatie over wat, hoe en of je nodig hebt in wat voor land dan ook. De meest zinvolle tip die ik kon vinden was een link naar een Duitse site waar je (verloop) nippels kunt kopen. Dit zijn 4 van de 17(!) opties:





Volgens een ander heb je al deze dingen weer niet nodig omdat in Duitsland bij elke pomp nippels aanwezig zijn. Maar in Belgique ook? Weer een ander zegt dat je er echt zelf voor moet zorgen, en mensen vertellen niet of ze een ouderwetse LPG tank hebben of een G3 tank. Want hoe kan het ook anders; daar zit een aansluiting verschil in.

1 Europa me reet! Brussel, doe er eens wat aan?!?!?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten