HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

donderdag 10 mei 2012

DOLLAR OP!

Had vanmiddag een seminar / workshop / informatiemiddag / lezing wat was het eigenlijk? Vijf uiteenlopende mensen hebben het over hetzelfde onderwerp gehad; handelsbetrekkingen met Rusland en Oekraiene. Met totaal anders verwoorde maar exact dezelfde voorzichtigheid werd er in essentie 5 keer hetzelfde gezegd; "Zorg dat je de Euro biljetten in je zak hebt, want ze houden alles tegen totdat de opgehouden hand wordt gevuld. Vrij vertaald werd er eigenlijk bedoeld (maar zeker niet gezegd) dat het een grote corrupte pestbende is, en zo lang je daar niet aan mee doet kom je nergens. Niks nieuws, het is overal hetzelfde.

Er was echter een bepaald aspect wat me erg is opgevallen; de Euro. Ik luister al jaren naar praatjes over de corruptie in internationale handelsbetrekkingen, maar het ging altijd over Dollars. Iedereen was er gek op en er werd veel in afgerekend of dat nou zwart, wit, grijs of antraciet was. Ze spraken allen over Euro's. Logisch, want de euro gaat goed.



Waarom gaat het dan godverdomme zo beroerd met alle mensen in Euro gebieden?! Dat is heel simpel uit te leggen. We worden nu al enige jaren structureel in de media getergd met berichtgeving over hoe slecht het gaat, en we zijn ver voorbij het punt dat we het beginnen te geloven; we zijn ervan overtuigd dat het nooit meer goed komt. We accepteren dat alle instanties en overheden waar al bakken met geld zit (wat uiteraard verkeerd besteed wordt) steeds dieper in onze zakken graaien en geven steeds minder geld uit aan dingen die we echt willen doen.

Waar de crisis heerst? In jouw hoofd! Jij bent schuldig aan de crisis omdat je door de media een beeld in je hoofd laten plaatsen waar je de buurman mee besmet. TV uit, radio uit, abonnement op de krant opzeggen, zo veel mogelijk zwart werken en elke overheid die je kunt vinden in elk gat naaien wat je tegen komt; helaas lijkt dat de enige manier om gelukkig te worden op dit moment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten