HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

maandag 26 september 2011

AMERIKANEN HOUDEN VAN SUIKER OF NIET?

Nederlanders worden opgevoed met boterhammen met kaas. Als je al die 50 plussers die elke dag met hun curver blikje gevuld met boterhammen met kaas naar hun werk gaan zou vragen of ze het ook echt lekker vinden zouden ze het niet weten. Als kind kregen ze die boterhammen verplicht mee, en als je moet dan wen je er aan, maar wie kiest er uiteindelijk voor iets anders? Dat zijn er maar weinig omdat het om conditionering gaat.

In Amerika is alles zoet. Brood, kaas, hamburgersaus, mosterd, koffie, je kunt het zo gek niet verzinnen of het smaakt zoet. Vinden ze dat dan lekker? Waarschijnlijk denken ze van wel, maar ik denk dat het conditionering is. Als je Amerikanen namelijk Europese lekkernijen aanbied met een keur aan smaken in varianten van zout, zuur en bitter raken ze enorm enthousiast. Zo niet zul je deze lekkernijen langdurig de strot in moeten rammen om hun smaak weer te activeren.

Grappig is dat elk winkelcentrum bevestigd dat suiker een groot probleem is in de USA. Je neemt een willekeurige afslag en dan krijg je een sequentie bedrijvenpanden die er bijna altijd uitziet als voorbeeld: taco bell, starbucks, wendy's, alfredo's, dental care centre.

Varianten zijn er natuurlijk veel; dental health centre, healthydent, dental care centre, dental care corner, dental help etc... Het mag duidelijk zijn; obesitas is niet het enige probleem van het Amerikaanse "voedsel"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten