HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zaterdag 3 september 2011

VAKANTIE ONZIN

"Je moet wel je rust nemen en zorgen dat je even op adem komt, daarom raden wij een aaneengesloten vakantieperiode van minimaal twee weken aan"  Is de typische uitspraak van een bedrijf waarbij het gestelde heel erg waar is en tevens zinloos.

Als er namelijk de noodzaak is om dit soort uitspraken te doen richting je personeel, dan weet je diep in je hart dat die mensen in een week meer op hun bord krijgen dan goed voor ze is. Heel fijn om dan twee weken vakantie aan te bieden als gewenst minimum, maar eigenlijk gaat het fout in die andere vijftig weken. Wellicht dat je daar eens naar kunt kijken.

Uit ervaring kan ik het tweede gedeelte van de gestelde conclusie in de eerste alinea onderbouwen met het feit dat je in de aanloop naar die periode van twee weken in een week voor 3 weken werk moet doen, en na de twee weken vakantie een week puin moet ruimen waardoor je twee weken achter loopt op je werkzaamheden die je in de eerste week na de vakantie weer op moest pikken.

Zo is de vakantie zinloos en ook de behoefte er aan gemaakt door dezelfde idioterie. Er zijn vast bedrijven waar dit geen issue is. Bel me gerust...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten