HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

vrijdag 16 september 2011

COMPUTERHISTORISCH MUSEUM

Computer en historie, gaat dat wel samen? Natuurlijk, en de beste plek om er een gebouw aan te wijden is uiteraard silicone valley california. Want voor Amerikanen is 100 jaar een enorme geschiedenis, en in de laatste 60 jaar is er pas echt wat gebeurd met de computer ontwikkeling.

Vervolgens hebben ze in dit museum dus ook de meest bizarre zaken op dit gebied staan. Meest opvallend is dat er ook echte missers zijn naast het halfbakken Microsoft beleid van de laatste 20 jaar. Bijvoorbeeld de kitchen computer; een tafel grote computer die alleen recepten opslaat. Voor tienduizend dollar is dat wel een koopje als je er een boek, een schort en 2 weken programmeer cursus er bij krijgt!

Verder zie je hoe het idee van de computer al bestaat voor 1900, hoe IBM een idioot systeem opzet wat uiteindelijk resulteert in de nodige 1 en 0 structuur en hoe Apple de eerste fabrikant is die de computer toegankelijk maakt voor de simpele boerenlul.

Al met al een waanzinnige ervaring om te zien hoe hard het allemaal gegaan is en hoe zelfs in the USA soms ouwe troep bewaard wordt alsof het nieuw is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten