HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

woensdag 7 september 2011

MEELULLEN OF TEGENLULLEN?

Laat je nooit in de hoek zetten door iemand die mooie verhalen heeft over de alllure van het leven en lijkt een rijker leven te hebben dan jij. Je minderwaardigheidsgevoel is onterecht en wordt slechts bewerkstelligd door een lulverhaal met meer lucht dan substantiele inhoud.

Richt je er maar eens op om dit soort uitspraken te ontleden en te horen wat er nou eigenlijk echt gezegd wordt. Dan blijkt de vertaling vaak een banale uitspraak die je nog niet zou doen tegen de moordenaar van je moeder. Je hoeft het ze niet kwalijk te nemen, blijkbaar horen zij zichzelf niet praten.

Dat is ook niet belangrijk, als jij maar goed registreert wat er gezegd wordt, zodat je jezelf kan wapenen tegen aanvallen van mooi geformuleerde leegte. Dan komt vanzelf dat moment dat de gedetailleerd uitgesproken wijsheden van de agressor door jou met een simpele zin bruut van tafel geveegd kunnen worden. 

Want je bent pas slim als je hebt leren nadenken, niet als je een truck hebt gevonden om mensen structureel af te bluffen met wat je maar kunt vinden op een bijzettafel...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten