HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

dinsdag 17 mei 2011

FILANTROPOSOFIE

Ik vraag me af of er zoiets bestaat als een zuivere filantroop. Ik kan me zo voorstellen dat als je het eigen vermogen inzet voor het veraangenamen van het leven van de medemens, het stuiten op ondoordringbare corrupte systemen onvermijdelijk is. Ben je zo vermogend dat je daar op alle mogelijke manieren omheen gekocht bent, moet je dat vermogen commercieel hebben verworven, en als je een commerciƫle organisatie hebt kun je bij voorbaat niet 100% zuiver filantroop zijn.

Karmisch gezien zou ik haast zeggen dat de balans, yin-yang zo je wilt, het helpen van de een, de ander in den zak trappen zal. Niet helemaal een ZEN bewoording, maar dit klonk wel leuk. Dat zou dus betekenen dan hij die benoemd is tot filantroop ook een spoor van irritatie achter laat bij een hem wellicht onbekende groep mensen. Irritatie die wel eens zou kunnen worden getransformeerd in haat, indien de acties van de filantroop langdurig eenzijdig blijven. (inmiddels heeft de stem in mijn hoofd die dit verhaal influistert een “suspense” toon aangenomen, en klinkt een bijpassend hoog vioolmelodietje) Deze stem filosofeert er wat op los, en verzint de term: Filanstroper!

De filanstroper is iemand die jaagt op notoire filantropen om hun levenloze lichaam vervolgens in de jungle achter te laten, en er vandoor te gaan met hun handen, die verkocht gaan worden als asbakjes, en hun geslachtsdelen die verdund in flesjes over de toonbank zullen gaan als levenselixer. (vergeet ook hier de toon en het viooltje niet) De lokale boswachter verenigingen steken de veren bij elkaar om actie te gaan voeren tegen de filanstropie, want de populatie neemt te hard af, en gisteren is er weer een alfa mannetje uit een grote groep filantropen te grazen genomen.

De vrees begint te leven dat de filantroop aan het uitsterven is, en dat de wereld bestaat uit mensen die hun vermogen gebruiken om hun vermogen nog groter te maken met dank aan uw portemonnee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten