HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

dinsdag 9 augustus 2011

GELUKKIG WORDEN DOE JE ZO

We zijn allemaal op zoek naar van wat lijkt op het makkelijkst te pakken stukje simpel geluk, tot het wat lijkt op het meest onbereikbare stuk geluk die in jouw beleving haalbaar is. Voor de oplettende lezer staan in de laatste zin nogal wat woorden die voorbehoud houden op de definitie van geluk en geven de indruk dat geluk wordt afgebakend door de eigen perceptie. In de vele discussies die ik heb gevoerd over dit onderwerp blijkt dat ook het geloven in het systeem dat je geluk zelf helemaal in de hand hebt, invloed heeft op het gevoel van geluk met als gevolg dat mensen er misschien in geloven dat het zo is maar er voor kiezen om het te ontkennen omdat het negatieve invloed heeft op hun gevoel van geluk. Je mag hieruit inderdaad concluderen dat ik vind dat het geluk geheel in eigen hand te vinden is en dat er vanuit je eigen essentie geen enkele beperking is.

Natuurlijk krijg ik dan de vraag; “Waarom ben jij dan niet ultiem gelukkig en tevreden?” Het antwoord is heel simpel en tegelijk heel complex. De natuurlijke drang van de mens om meer te willen maakt de situatie. Als “niks” het antwoord is op de vraag “Wat wil ik nog meer?” dan is mijn mogelijkheid tot meer willen stil gezet. Karmisch heb ik dan niks meer te zoeken op deze planeet, er is immers geen optie op vooruitgang. De dynamiek zit hem nu juist in het feit dat iets “een droom” is en creĆ«ren wij de benodigde onbereikbaarheid om dat gevoel te ervaren. Of je op het punt gaat komen van overwinning ligt maar helemaal aan wat je zelf hebt gezet als doelen van geluk en welke onbereikbaarheid je er aan verbonden hebt.

Vergeet ook niet de onbewuste keuzes die je maakt om niet gelukkig te worden in dat moeilijk bereikbare omdat je dan je omgeving gaat “ontstijgen” waardoor je misschien wel mensen of situaties achter laat waar je gelukkiger van wordt dan je bewust bent. Belangrijk is dat je accepteert dat verloren tijd niet bestaat, je beter kan leven met onbereikbaarheden dan met honderd procent zuivere bereikbaarheden en dat als je “to the limit” wil gaan dat je weet dat die grens alleen bestaat in jouw hoofd.

Veel succes met gelukkig(er) worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten