HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

dinsdag 9 augustus 2011

NIKS NIEUWS

Nieuws begint een beetje een slechte film te worden zonder een duidelijk verhaal die een wazige poging doet om onze aandachtsboog gespannen te houden. Een film vol met schrikeffecten die ons op dat moment echt wel angst aanjagen maar bij het voorbij trekken van de volgende scène zijn we vergeten waar het net over ging. Omdat het op geen enkele manier het plot ondersteunt naar een ontknoping vragen we er ook niet meer naar, maar snakken naar de aankomende impuls. Het zieke is dat hoe nieuws gebracht wordt en hoe wij het ontvangen eigenlijk een weerspiegeling is van de ramptoerist; als iemand anders sterft voelen wij ons pas levend.

Ik kijk er niet graag naar om bovenstaande reden en het feit dat de inhoud van het bericht zo enorm gekleurd kan zijn uit allerlei overwegingen om ons dingen te doen geloven waarvan een ander vind dat het beter is voor ons. Als je veel inspanning levert om geen nieuws mee te krijgen zul je met verbazing merken hoe goed je nog mee kan praten over actualiteiten, en waarschijnlijk tot de conclusie komen dat jouw beeld op de zaak veel helderder is. Je bent niet belast met alles impulsen van de eerste berichten en speculaties die een saus kan geven aan je bericht die de smaak niet complimenteert en maar moeilijk van je bord te schrapen is.

Hoe is de situatie met onze Noorse kid killer weirdo? Wat speelt er zich eigenlijk af in Japan? Is er nog onderzoek gepleegd naar allerlei zaken na het vinden en vermoorden van Osama Bin Laden? Een tijd geleden stond Noord Afrika nog in politieke brand, is er al verbetering? Het is allemaal niet relevant meer want Jan Smit gaat trouwen en op de snelweg heeft er iemand met een luchtbuks geschoten. Tot op het punt dat er straks een keer echt niks aan de hand is en mensen raar gaan doen om de lucht te vullen.

Leg maar een stroopwafeltje op je kopje nescafe, morgen weer nieuws…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten