HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

vrijdag 24 juni 2011

MANNEN EN CHOCOLADE

De natuurlijke drang om mensen te categoriseren en te meten aan een standaard lijkt toe te nemen, terwijl er een groeiende behoefte is aan individualisme. Media en onderzoeken richten zich op een mechanisme dat velen aanspreekt; herkenning. Die herkenning zit in basale zaken met een zo breed mogelijk draagvlak zodat het de massa zal beïnvloeden. Kort gezegd; in Nederland is het altijd komkommertijd. (al kleeft daar weer een rare smaak aan nu) Een regelmatig terugkerend item van onderzoeken is het onderwerp; vrouwen en chocolade. Alles is er al over gezegd en ik weet niet of de behoefte onder het volk er is, maar de gelegenheid om er toch weer over te lezen wordt met hoge regelmaat geboden.

Om daar eens verandering in te brengen wil ik de uitslagen bekend maken van iets wat geen onderzoek genoemd mag worden, maar de bevindingen zijn van mij als ervaringsdeskundige op het gebied van; mannen en chocolade. Hoe zeer vrouwen worden verbonden aan het kopen en nuttigen van chocolade, als het goedje in het spel is, zijn alle aanwezige mannen zeker van de partij. In de meeste gevallen is het zelfs zo dat de grote magen van deze schepsels de aanwezige vrouwen wel eens onbevredigd achter zouden kunnen laten. Mannen kunnen dus heel stoer roepen; “vrouwen en chocolade”, maar vaak hebben ze een even groot of groter aandeel in dit keurslijf.

Hoe komt het dan dat het vooroordeel bij de vrouwen blijft liggen? Vrouwen genieten openlijk van chocolade, en dat mag ook. Het stereotype stelt dat vrouwen niet zo veel mogen, vooral overal op moeten letten en gereserveerd moeten zijn, behalve als het gaat om het genieten van chocolade. Het lijkt een maatschappelijk geaccepteerd feit; onderzoek wijst uit dat vrouwen gelukkig worden van chocolade, en dat mag je ze niet afnemen want ze hebben het al zwaar genoeg. Mannen worden net zo gelukkig van chocolade, maar onder elkaar is het niet zo makkelijk want je bent toch geen wijf?! Ze eten vaak meer chocolade dan vrouwen als het voorradig is maar doen het onopvallend of zelfs stiekem.

Het wordt weer duidelijk dat mensen gewoon mensen zijn en de verschillen tussen mannen en vrouwen niet zo heel groot zijn. De basis behoeften zijn hetzelfde, maar opvoeding en omgeving dwingen ze anders te gedragen ten opzichte van elkaar. Conclusie; geniet!

Volgende keer; vrouwen en seks!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten