HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

dinsdag 21 juni 2011

RUIMTE, MENSEN, BELASTING

De beleving van zaken zoals mensen die gewend zijn is niet meer, omdat ontwikkeling te hard gaat. Ontwikkeling is ook zeker niet altijd goed, misschien zelfs vaker niet. We zijn met zn allen zo ver dat er al zo veel niet meer gaat, de enige ontwikkeling die nog te behalen lijkt is het verminderen van zaken. Je ziet hoe het Nederlandse beleid zich daar op richt; minder subsidies, minder uitkeringen, minder dekking, minder koopkracht, minder daadkracht en alles moet duurder.

Maar je ziet het ook overal om je heen; je auto in een straat zetten om uit te laden; het gaat niet meer. Binnen 20 seconden staan er meer auto’s achter je dan er geparkeerd staan in een blok van 20 straten. Rustig boodschappen doen; het gaat niet meer. Zelfs met langere openingstijden maakt het niet meer uit wanneer je komt het is altijd druk. Je kinderen naar school brengen in een bakfiets; het gaat niet meer. Overal fiets je in de weg of is het te smal of te gevaarlijk. Ik geef inderdaad voorbeelden die gespitst zijn op 1 ding; drukte. Daar zit ook het probleem; het is gewoon te vol.

Ik ben er van overtuigd dat als je nu op een knop zou drukken waardoor de Nederlander 3 x zo veel ruimte zou hebben, dat er minder mensen naar de dokter gaan, dat we aardiger voor elkaar zijn, dat we niet meer zo hoeven te jagen en ons kunnen richten op onze eigen zaken in plaats van ons meten aan hoe ver we een ander de grond in kunnen stampen. De Nederlander zou het meeste baat hebben bij 8 keer zo veel ruimte als we nu hebben, want 3 keer zo veel is met de huidige groet met 5 jaar weer vol. Waarom denk je dat het aantal kanker gevallen in Nederland zo hoog is? Waarom denk je dat ruim 65% van de Nederlanders antidepressiva gebruikt? Te weinig ruimte is ongezond.

Rouvoet met zijn prachtige oproep om meer kinderen te gaan baren om de vergrijzing op te vangen is dan ook wel het meest belachelijke idee wat je kan verzinnen, laat staan er uiting aan geven. Het laat ook zien dat hij niet in een appartement aan de Weimarstraat in Den Haag woont. Laat die baby boom generatie maar dood gaan, zoals de cyclus van het leven bepaalt. Dan kunnen we weer een beetje adem halen in Nederland. Wachtrijen in de gezondheidszorg zullen verdwijnen, medische kosten zullen zakken, en als we belastingbetalers tekort komen, dan halen we die toch uit Oost-Europa? Zoals we dat met Turken gedaan hebben?

Want daar zit nou precies het probleem; al onze systemen draaien op de (veel te fakking veel) belasting betalers. In een gezonde situatie zou minder mensen minder kosten moeten betekenen, maar het houdt alleen nog maar minder inkomsten in voor de mensen die de systemen in stand houden en daarmee dus de mensen die ECHT wat doen de vernieling in helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten