HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 19 juni 2011

VROEGER

Vroeger was de dokter een bovennatuurlijk geleerde in een witte jas, die alles wist over jouw gezondheid en zo nam je alles wat hij zei meteen aan. Vroeger stond er op je pakje boter geen moeilijke calorie tabel met ADH en andere onbekende afkortingen, zoals er ook geen inhoudsopgave stond met allerlei E-nummers en Latijn, want wat ze je verkochten dat was toch goed? Vroeger stemde je op een politieke partij, en niet op een persoon, omdat deze partij vocht voor jouw idealen.

Tegenwoordig is alles anders. Nee hoor. Toegegeven; alles is wat extremer omdat we veel verder zijn in alle systemen waar vroeg of laat van zou blijken dat ze niet werken. We zijn blijven hangen in het proberen om problemen van een systeem op te lossen met een systeem. De bekende vinger in de dijk. Maar als je die vinger in de dijk steekt, weet je dat het ergens anders gaat lekken. We zijn nu op het punt dat de dijk uitsluitend uit vingers bestaat en dan valt het op hoe slecht het gaat.

Hoe dingen geregeld zijn is niet veel anders dan 100 jaar geleden, alleen nu gaat het vaak genoeg fout dat we zien dat de man in de witte jas het vaak ook niet weet. Op elke hoek van de straat is een bedrijf dat voedsel verwerkt of produceert, dus valt het op dat we allemaal vergiftigd worden. Politici die een vinger in de dijk bij steken staan ook tot aan hun middel in het water, en zo zien we dat het allemaal aan het instorten is.

Het instorten begint altijd direct na de bouw, alleen dan is het nog niet zo opzichtig. Als je het verval begint te zien wordt meteen 1 ding duidelijk; er is geen weg meer terug. Laat het dan ook lekker instorten! Hoe eerder hoe beter, want dan kunnen we weer beginnen met bouwen aan een nieuwe vroeger...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten