HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD
HERSENSPINCELS 2: GEVALLEN ACHTERHOOFD

zondag 31 juli 2011

GOED (SLECHT) IDEE

Een van de meest beroemde gevleugelde uitspraken die mijn vader met hoge regelmaat doet is; "Met goede bedoelingen zijn hele steden verwoest" Mooie uitvindingen om mensen te helpen en deze wereld een betere plek te maken kunnen altijd ook voor het tegenovergestelde ingezet worden. Ze zijn niet zo bedoeld, maar er zijn overal mensen die blijkbaar niks anders doen met hun tijd dan de vindingen van iemand anders voor iets slechts te gebruiken. 

Een geniale vinding van de mens is het exoskelet; eigenlijk een soort robot die je draagt als een soort pak, en er voor zorgt dat als je bijna geen spieractiviteit hebt door een ziekte, toch kan lopen en dingen kan dragen. De volgende stap is dan natuurlijk gezonde mensen die zo een pak dragen om slachtoffers van een aardbeving of bomaanslag onder het puin vandaan te halen. Met een beetje doordenken kun je zo veel fantastische dingen verzinnen om op velerlei vlak het leven voor veel mensen aangenamer te maken.

Als je gezegend bent met een positieve kijk op het leven kom je dan gelukkig na een dag niet op de gedachte dat heel veel mensen alleen het beste met zichzelf voor hebben, en als ze daarmee jou een hoop ellende in de schoenen schuiven, geen enkele terughoudendheid van pas komt. Er zijn namelijk heel veel dingen om te doen met zo een exoskelet te bedenken die nou niet echt mensen helpen behalve de drager er van. 

Daarnaast zouden heel veel mensen goed kunnen helpen om de ontwikkeling ervan verder te brengen dan de idealisten die met het idee kwamen en een prototype bouwden. Nu het bekend is gaan mensen er zich mee bemoeien die wellicht niet zo een idealistisch beeld hebben van de wereld. Mensen met geld die best willen investeren, maar dan graag hun investering terug zien in een product die geschikt is gemaakt voor oorlog of andere activiteiten die slecht aansluiten bij idealisten. 

Hoe zou jij reageren als je een uitvinding had gedaan die de mens helpt, en je krijgt een investering aangeboden zou krijgen die je verzekert van het perfectioneren, maar ook van een zeer negatieve aanwending van je product? Lijkt me een onmogelijke keuze als je uitgangspunt is om mensen te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten